неділя, 01 жовтня 2023 09:55

Смертники атакували три ресторани

Смертники атакували три ресторани
Наслідки нападу на ресторан на курорті Кута / News Limited

1 жовтня 2005-го терористи-смертники завдали удару по трьох ресторанах у двох туристичних зонах індонезійського острова Балі. Загинули 22 людини, включно з терористами, і понад 50 отримали поранення. Це був другий теракт на острові за три роки.

Атаки сталися майже одночасно: у двох ресторанах просто неба на пляжному курорті Джимбаран і третьому – на курорті Кута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярний курорт закривають до кінця року

Напади влаштувала екстремістська ісламістська терористична група, пов'язана з "Аль-Каїдою", "Джемаа Ісламія". Вона також відповідальна за вибух у готелі "Марріотт" у столиці Джакарті 2003-го. Тоді загинули 12 людей. Та на посольство Австралії в Індонезії 2004-го - 10 жертв.

Хоча Індонезія - найгустонаселеніша мусульманська країна у світі, сам острів Балі - переважно індуїстський. 2002-го "Джемаа Ісламія" здійснила попередній теракт на Балі – внаслідок серії з трьох бомб вбили 202 людини. Зокрема загинули 88 австралійців.

"Джемаа Ісламія" бореться за створення в Південно-Східній Азії єдиної Ісламської держави Нусантара.

Зараз ви читаєте новину «Смертники атакували три ресторани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі