пʼятниця, 12 липня 2019 13:36

Скільки дітей у світі живе у злиднях - шокуюча цифра

Скільки дітей у світі живе у злиднях - шокуюча цифра
У Чаді, Ефіопії, Нігерії і Південному Судані близько 90% дітей до 10 років живуть у злиднях. Фото: Надзвичайна ситуація +

У злиднях живуть 1,3 млрд людей у всьому світі. З них 663 млн - неповнолітні.

Найгірша ситуація у країнах Африки нижче Сахари і в Південній Азії, йдеться у доповіді Програми розвитку ООН. Там індекс злиднів становить 84,5%. У країнах Європи та Центральної Азії - 1,1%, пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки прийде світова економічна криза

Усередині регіонів рівень бідності може відрізнятися. Наприклад, у Південній Африці 6,3% населення живе у злиднях, у Південному Судані - 91,9. На Мальдівах таких тільки 0,8%. В Афганістані - 56%. Із країн Європи і Центральної Азії в Таджикистані індекс убогості досягає 7,4%, у Вірменії - 0,2%.

У Чаді, Ефіопії, Нігерії та Південному Судані близько 90% дітей до 10 років живуть у злиднях.

Понад 90% українців економлять. Найбільше заощаджують на відпочинку, одязі, продуктах і комунальних послугах, свідчать результати дослідження Research&Branding Group. Люди похилого віку не поспішають витрачати гроші на лікування та медикаменти. Ті, кому грошей вистачає тільки на їжу, рідко купують взуття та одяг.

Зараз ви читаєте новину «Скільки дітей у світі живе у злиднях - шокуюча цифра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі