четвер, 08 лютого 2018 03:58

Сенат США збільшив бюджетні витрати держави на $300 млрд

Сенат США збільшив бюджетні витрати держави на $300 млрд
Сенат США виділив додаткові кошти на оборону і допомогу при стихійних лихах. Фото: ПолітНавігатор

Лідери республіканців і демократів в Сенаті США досягли компромісу щодо бюджетних параметрів на 2 роки.

"У нашу угоду увійшло не все, що хотіли демократи, не все, що хотіли республіканці, але це важлива угода, яку хотіли американці", - заявив лідер демократів у Сенаті Чак Шумер, пише CNN.

Згідно з проектом, передбачається зняти обмеження витрат на оборону - це було одним з основних пунктів розбіжностей - і на деякі внутрішньодержавні потреби. В цілому передбачається зростання бюджетних витрат в найближчі два роки приблизно на 300 млрд доларів, з яких Пентагон може розраховувати на суму близько 160 млрд.

Більш 80 млрд доларів затверджено на допомогу в разі стихійних лих. Крім військового пріоритету, бюджет підвищує фінансування медицини, науки і освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав бюджет на 2018 рік: держборг вражає

Вчора Палата представників конгресу США прийняла тимчасовий бюджет до 23 березня, спрямований на уникнення нового "закриття" федерального уряду. За законопроект проголосували 245 депутатів, проти були 182.

В грудні минулого року і новому законі США про бюджет $350 млн виділили як військову допомогу Україні. Закон обмежує виділення не менше половини зазначених коштів, поки глава Пентагону не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для реалізації інституційної реформи в оборонній сфері.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США збільшив бюджетні витрати держави на $300 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі