середа, 21 березня 2018 00:10

Росія розкаже свою версію щодо отруєння Скрипаля

Росія розкаже свою версію щодо отруєння Скрипаля
Слідчі дії на місці, де знайшли отруєними екс-розвідника ГРу Сергія Скрипаля та його доньку. Фото: Deutsche Welle

У середу, 21 березня, Міністерство закордонних справ РФ збирає акредитованих послів усіх іноземних країн, аби розказати їм свою версію щодо отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля у Великій Британії. Лондон звинувачує Москву в причетності до цього випадку.

"Основна тема зустрічі - ситуація навколо заяв Великої Британії про застосування на її території отруйних речовин. Планується довести російську точку зору до офіційних представників зарубіжних держав, відповісти на можливі запитання, а також озвучити питання, наявні у російської сторони ", - йдеться в заяві офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової, яку цитує РБК.

На зустрічі будуть присутні керівництво та експерти Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таких, як Скрипаль, треба труїти" - у Британії згадали слова Путіна

"На жаль, до сих пір, незважаючи на численні звернення до Лондона, ніхто не знає, яка саме речовина була застосована в Солсбері. Відповідно всі гіпотези на цей рахунок лише відводять увагу від головної теми - ненадання Великою Британією Росії ніяких фактологічних матеріалів, крім звинувачень, озвучених в хамській манері", - заявила Захарова.

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів.

У Британії РФ вважають причетною до отруєння Скрипаля і його доньки, оскільки виявили дію нервово-паралітичного газу "Новачок", який виготовляли на території Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росія розкаже свою версію щодо отруєння Скрипаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі