субота, 24 лютого 2018 14:16

Сталась серія терактів: є десятки загиблих

Сталась серія терактів: є десятки загиблих
В Афганістані 24 січня сталося 4 теракти. Фото: Iamir.info

В Афганістані 24 лютого сталося 4 теракти. Внаслідок цього загинула щонайменше 31 особа.

Як повідомляє DW, у столиці Афганістану Кабулі смертник здійснив атаку поблизу штаб-квартири НАТО. Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракт. Заявили, що ціллю атаки був офіс афганської спецслужби. У результаті цієї атаки загинули 3 осіб.

Крім того, вночі бойовики терористичного угруповання "Талібан" атакували блокпост афганської армії у провінції Фарах. Внаслідок атаки, за офіційними даними, загинули 18 афганських військових. Тоді як представник місцевої влади Хаїр Мухаммад Нурзай повідомив, що загиблих 25. Він також зазначив, що таліби викрали зброю, яка зберігалася на блокпосту. Внаслідок атаки загинули також 2 нападників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Афганістані воювали понад 160 тис. українців

"Талібан" також узяв на себе відповідальність за ще 2 атаки. Подвійний теракт стався у провінції Гільменд. Один з автомобілів, начинених вибухівкою, підірвали на парковці афганської спецслужби. Загинула одна людина, ще 16 дістали поранення. Ще один вибух бомби, закладеної у автомобіль поблизу військової бази в Гільменді, забрав життя щонайменше 2 військових.

У місті Джелалабад на сході Афганістану стався напад на офіс міжнародної гуманітарної організації Save the Children.
Речник губернатора провінції Нангархар повідомив, що спершу поруч із будівлею пролунав вибух. А після цього до приміщення увірвалися бойовики, передає "Радіо "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Сталась серія терактів: є десятки загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі