четвер, 15 лютого 2018 10:36

Президент-рекетир подав у відставку

Президент-рекетир подав у відставку
75-річний Джейкоб Зума подав у відставку, хоча вважає, що нічого поганого не зробив.

Президент Південно-Африканської Республіки 75-річний Джейкоб Зума, якого звинувачували у корупції та рекеті, пішов у відставку.

У зверненні заявив - рішення набуває чинності негайно. До цього змусила правляча партія ANC, яку Зума очолює. Президент заявив, що не згоден з рішенням колишніх політичних союзників , повідомляє ВВС.

14 лютого він відмовлявся піти у відставку. Піде, якщо партія пояснить йому, що він зробив неправильно, заявив.

"Я вказав шести очільникам партії, що вони виступають проти мене не вперше. Двічі виступали в Національному виконавчому комітеті - і ніхто не зміг пояснити мені, в чому проблема. НВК заявив, що я маю піти у відставку. Я вважаю дивним, що я маю піти лише через те, що це відбувається не вперше", заявив Зума телеканалу SABC TV

Зума був при владі з 2009 року. Тепер його замінить його ж помічник Сиріл Рамафоза.

Зума став помічником президента країни у 1999-му, 2005-го втратив пост через звинувачення у шахрайстві.

2009-го, через два тижні після чергових звинувачень у корупції, став президентом ПАР

У жовтні 2017-го Верховний апеляційний суд визнав, що Зума винен у 18 випадках корупції, шахрайства, рекету та відмивання грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній президент отримуватиме зарплату до кінця життя

Правляча партія Південно-Африканської Республіки - Африканський національний конгрес (ANC) дала президенту Джейкобу Зумі 48 годин на те, щоб піти у відставку, інакше він буде знятий з посади.

Зараз ви читаєте новину «Президент-рекетир подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі