неділя, 15 квітня 2018 13:02

Президент розпустив парламент Словенії

Президент розпустив парламент Словенії
Президент Словенії Борут Пахор оголосив, що позачергові вибори у країні відбудуться 3 червня Фото: Слово и Дело

Президент Словенії Борут Пахор оголосив, що позачергові вибори у країні відбудуться 3 червня.

"Я сьогодні розпустив Національні збори. Будучи президентом республіки, я сподіваюсь, що виборча кампанія відбудеться толерантно й без ненависті. Я не буду втручатися у її перебіг. Але я хочу, щоб результат був настільки ясним, наскільки це можливо, і це б дозволило швидко сформувати новий уряд ", - заявив він для порталу Delo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із МЗС пролунала категорична заява щодо дружби з Росією

Президент додав, що явка на виборах буде залежати від того, наскільки толерантною буде кампанія та які аргументи використовуватимуть політичні партії.

Підставами для дострокових виборів - відставка прем'єр-міністра країни Міро Церара. Причина відставки - постанова верховного суду країни, якою скасовується рішення минулорічного референдуму, що схвалює будівництво залізниці Копер – Дівача. При цьому за два місяці у Словенії мали відбутися чергові парламенські вибори.

У такій ситуації партії ніяк не могли домовитися про дату виборів, пропонуючи проводити вибори у визначений час. Відповідні консультації завершилися лише на цьому тижні.

Уряд Словенії відкликає свого посла із Росії. Офіційною причиною стала консультація посла по ситуації із отруєням колишнього розвідника Сергія Скрипаля.

Зараз ви читаєте новину «Президент розпустив парламент Словенії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі