середа, 12 травня 2021 10:34

Понад чверть мільйона людей померли від Covid-19 і це ще не пік

Понад чверть мільйона людей померли від Covid-19 і це ще не пік
Медики та їх родич несуть покійника з машини швидкої допомоги в крематорій в Нью-Делі, 13 листопада 2020 року / REUTERS

Індія заявила в середу, що за останню добу від коронавірусу загинула рекордна кількість людей – 4205. Загальна кількість загиблих перевищила чверть мільйона. Водночас провідний вірусолог країни каже, що зарано говорити, чи досягла інфекція піку.

За даними МОЗ Індії, щоденна кількість нових випадків в країні виросла до 348,4 тис., а загальна перевищила 23 млн. Експерти кажуть, що офіційні цифри дуже занижені й недооцінюють реальний масштаб епідемії, а фактичні випадки смерті й зараження можуть бути в п'ять-десять разів вищі. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пара одружилася в костюмах захисту

"Ще зарано говорити, чи досягли ми піку. Є ознаки, що кількість нових випадків виходить на плато. Але це дуже високе плато - виходимо на понад 400 тисяч випадків на день", - говорить провідний індійський вірусолог Шахід Джаміль.

На Індію з населенням 1,366 млрд припадає одна з трьох зареєстрованих смертей від коронавірусу в світі. Заповнені більшість лікарень, а також морги і крематорії. В країні бракує ліків і медичного кисню.

Жорстока хвиля захворювання поширилася з міст на невеликі села. Зруйнувала систему охорони здоров'я країни, погано підготовлену до кризи такого масштабу. У сільських районах також бракує дров для традиційних індуїстських кремацій. Десятки тіл вода виносить на береги річки Ганг, що тече через найнаселеніші райони північних рівнин. Люди топлять тіла в священній річці замість кремації через брак дров.

Навіть у столиці Нью-Делі родичі багатьох жертв залишають їх після кремації, залишаючи добровольців змивати попіл, молитися над ними, а потім скидати рештки в річку. Цей ритуал зазвичай проводить сім'я.

У звіті ВООЗ йдеться, що індійський штам коронавірусу B.1.617, який дуже швидко поширюється, виявили щонайменше ще в 44 країнах.

Зараз ви читаєте новину «Понад чверть мільйона людей померли від Covid-19 і це ще не пік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі