вівторок, 20 березня 2018 13:57

Політики Франції прокоментували затримання Саркозі

Політики Франції прокоментували затримання Саркозі
Ніколя Саркозі. Фото businesslife.today

Політики Франції сподіваються на адекватну роботу судової системи, коментуючи затримання екс-президента Ніколя Саркозі.

"Я не буду коментувати юридичні процедури, але у мене є що сказати про цю людину. У мене часом були складні стосунки з ним. Але вони завжди ґрунтувалися на взаємній повазі", – сказав прем'єр Франції Едуар Філіп, зазначивши свою приналежність до спільної з Саркозі політичної сім'ї.

Надін Морано, євродепутатка і екс-міністр в уряді Саркозі, закликала дочекатися деталей допиту і підтвердження, що затримання було законним і виправданим.

"У мене особисто є сумніви по цій справі, але органи юстиції працюють, і я сподіваюся, що політична влада не буде втручатися в роботу судової. Я поважаю презумпцію невинності стосовно будь-яких політиків", – зазначила Валері Пекрес, голова партії "Республіканці" в столичному регіоні.

"Якщо факти підтвердяться стосовно фінансування Кадафі, то це буде фактом суспільного катаклізму. Стане зрозумілим, що існує велика кількість способів обійти демократію", - сказав Гілберт Коллард, депутат Національного фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саркозі заарештували французькі правоохоронці.

Вранці 20 березня стало відомо, що екс-президента Франції Ніколя Саркозі взяли під варту за підозрою в незаконному фінансуванні його виборчої кампанії в 2007 році. Раніше ЗМІ повідомляли, що уряд колишнього диктатора Лівії Муаммара Каддафі виділив щонайменше 50 млн євро на кампанію кандидата у президенти Франції Ніколя Саркозі 2007 року. Так, Саркозі був президентом Франції від 2007 до 2012-го. Його обрали як кандидата від правоцентристської партії "Союз за народний рух". На виборах 2012 року він у 2-му турі програв кандидатові від Соціалістичної партії Франсуа Олланду.

Зараз ви читаєте новину «Політики Франції прокоментували затримання Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі