субота, 09 грудня 2017 18:07

Показали, як шукають затонулу аргентинську субмарину

Автор: Clarin
  Вважається, що San Juan затонув через вибух, коли вода залила батареї.
Вважається, що San Juan затонув через вибух, коли вода залила батареї.

ВМС Аргентини оприлюднили фото та відео з підводних пошуків затонулої субмарини ARA San Juan.

Матеріали надала російська пошукова команда, котра досліджувала морське дно за допомогою дистанційно-керованої міні-субмарини "Пантера Плюс" на глибині 940 метрів, повідомляє Clarin.

Протягом тижня "Пантера Плюс" здійснила 7 глибоководних занурень. 2 занурення відбулося з російського корабля "Янтар" у четвер, 7 грудня. Росіяни відмовлялися коментувати, що побачили на дні.

9 грудня стало відомо, що російська субмарина дослідила 2 об'єкти.

"Жоден із них не відповідає вигляду субмарини San Juan", - повідомив речник ВМС Аргентини Енріке Бальбі.

Він продемонстрував зроблені субмариною "Пантера Плюс" фото та відео.

Фото було зроблене на глибині 833 м. Відео – на глибині 940 м.

На фото зображені залишки бетонних блоків.

Автор: Clarin
  На фото зображені залишки бетонних блоків
На фото зображені залишки бетонних блоків
На відео зображено кам'яний об'єкт. Через його овальну форму його прийняли за субмарину.

"Район пошуків буде розширено на північ, відповідно до курсу в напрямку Мар-дель-Плата, куди прямувало судно", - наголосив Бальбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це був ніби вибух водневої бомби", - експерт розповів, що могло статися на аргентинській субмарині

Пошуки підводного човна San Juan тривають 24 дні. В ході операції було виявлено 4 об'єкти на морському дні, котрі можуть бути затонулою субмариною.

В минулу неділю "Пантера Плюс" дослідила об'єкт на глибині 477 м. Там дійсно був затонулий корабель, але не San Juan. На морському дні виявили одне із численних риболовецьких суден.

Протягом 8 грудня "Пантера Плюс" здійснила 5 глибоководних занурень з борту судна ВМС Аргентини "Іслас Мальвінас".

За весь час було здійснено 12 занурень. Дослідили дно на глибині 125 м -1050 м. Виявили 2 каркаси суден та 2 бетонні конструкції.

Припускають, що аргентинська субмарина ARA San Juan затонула 15 листопада. Здійснювала рейс з бази ВМС Ушуая до місця постійної дислокації в Мар-дель-Плата . Екіпаж повідомив про поламку батареї. Причиною загибелі судна став вибух на борту – це 23 листопада підтвердили військові. Субмарина вирушила в рейс в несправному стані. Ймовірність військової атаки виключають. Міжнародна армада шукає човен на дні океану. 1 грудня міжнародна пошукова кампанія оголосила про припинення рятувальної операції. Вона вдвічі перевищила час, котрий був відведений.. Влада планувала запровадити 3-денну жалобу 3 грудня. Родичі та друзі членів команди влаштували мітинг, закликаючи не визнавати екіпаж загиблими.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як шукають затонулу аргентинську субмарину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі