неділя, 15 квітня 2018 16:26

Чому Україні вигідний ракетний удар по Сирії - експерт

Чому Україні вигідний ракетний удар по Сирії - експерт
У Сирії Путіну дозволили зберегти лице. Фото: УНІАН

Формат ракетного удару по Сирії є оптимальним для України, бо Володимиру Путіну дали зберегти обличчя в Сирії.

"Що ж стосується України, то незважаючи на загальне бажання стати свідками чергового приниження Росії і її хвалений військової могутності, даний варіант для нас є цілком прийнятним. Якщо не сказати більше", - написав політолог-міжнародник Максим Ялі в статті на "Хвилі".

Результати ракетного удару по Сирії не настільки небезпечні, як могло здатися спочатку.

"Адже якби в результаті ракетного удару було завдано істотного удару боєздатності урядових військ Асада, не кажучи вже про можливі жертви серед російських військових радників, то Кремль напевно "відповів" б загостренням ситуації на Донбасі. А це вже жертви десятків наших громадян по обидва боки конфлікту і фактично хрест на найближчі перспективи переговорах про миротворців на Донбасі", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В мережі підняли на сміх Росію після удару США

"За фактом і Путіну дали зберегти обличчя (принаймні для внутрішньої аудиторії), попередивши і погодивши через Францію об'єкти удару, і Трампа внутрішня опозиція не буде звинувачувати, що він попередив Путіна завчасно про удар, як це було рік тому", - пише Максим Ялі.

"Що ж стосується подальших дій сторін і можливих нових ударів, то Дональд Трамп уже відписався у своєму твіттері, що "Місія завершена". Москва відповідати вже точно не буде. Так що, з огляду на загострення пристрастей і рівень ставок, п'ятниця 13-е фатальний для всього світу не стала. І це хороша для всіх новина ", - додав експерт.

ЗМІ опублікували фотографії результатів ракетних обстрілів об'єктів хімічної промисловості у Сирії.

Ракети коаліції потрапили в 3 заплановані цілі, повідомляє The Washington Post.

У Центр досліджень і розробок в Барзасі за межами Дамаска випустили 76 ракет.

Зараз ви читаєте новину «Чому Україні вигідний ракетний удар по Сирії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі