неділя, 25 січня 2009 18:41

Визначились кандидати на Московський патріарший престол (ФОТО)

Кандидатами на Патріарший престол обрані митрополити Місцеблюститель Патріаршого престолу митрополит Смоленський і Калінінградський Кирил, Митрополит Калузький і Боровський Климент і Митрополит Мінський і Слуцький Філарет.

Про це повідомив голова рахункової комісії митрополит Єкатеринодарський і Кубанський Ісідор.

Зокрема, в результаті таємного голосування за кандидатів на Московський патріарший престол Кирил одержав 97 голосів, Климент – 32, Філарет -16.

Митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій набрав 13 голосів. Митрополит Київський і всієї України Володимир одержав 10 голосів. Решта ієрархів одержали менше голосів.

У голосуванні взяло участь 198 делегатів.

Перші три кандидатури будуть розглянуті Помісним собором. Архієрейський Собор Російської православної церкви обирав таємним голосуванням з 145 ієрархів трьох кандидатів на Московський патріарший престол. У Соборі беруть участь всі архієреї РПЦ, яких налічується понад 200, у тому числі й кілька десятків ієрархів, які керують російськими парафіями за кордоном.

Кандидат на патріарший престол має бути старше 40 років, мати вищу церковну освіту і досвід єпархіального управління.

Після Архієрейського Собору, 27-29 січня, відбудеться Помісний Собор за участю делегатів від кліру, ченців і мирян, який вже назве ім`я нового предстоятеля церкви. 1 лютого відбудеться божественна літургія з чином інтронізації новообраного предстоятеля.

15-й предстоятель РПЦ Алексій ІІ помер 5 грудня 2008 року у віці 79 років, на 19-му році первосвятительського служіння, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Визначились кандидати на Московський патріарший престол (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі