субота, 31 жовтня 2020 23:56

Напад на священника у Франції: підозрюваного затримали

Напад на священника у Франції: підозрюваного затримали
Потерпілий перебуває у тяжкому стані, але живий. Фото: Reuters

Поліція Ліону затримала підозрюваного у нападі на православного священника. Зараз підозрюваний перебуває під вартою.

На момент затримання у підозрюваного не було зброї. Про це повідомляє Euronews з посиланням на прокурора Ліона Ніколаса Жаке. Джерела у правоохоронних органах розповіли, що потерпілий перебуває у тяжкому стані, але живий.

На стрілянину у Ліоні відреагував прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс.

"Серйозні події сталися у Ліоні. Я ще не знаю точних обставин цього злочину. Міністр внутрішніх справ активізує кризовий центр. Я негайно повертаюся в Париж, щоб дізнатися більше про цю ситуацію", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція оголосила найвищий рівень терористичної загрози

У французькому Ліоні ісламський фанатик стріляв у православного священника. Інцидент стався у суботу, 31 жовтня, поблизу Грецької православної церкви на вулиці Сен-Лазар.

Останніми днями Францію охопила хвиля терористичних нападів на релігійному підгрунті. Терор почався після заяв президента Емануеля Макрона щодо ісламу після вбивства французького вчителя.

Зранку 29 жовтня у Ніцці ісламський фанатик напав з ножем на людей. Троє загинули внаслідок ножових поранень. У цей самий день ісламісти здійснили ще два напади. В Авіньйоні чоловік з ножем спробував здійснити напад на поліцейських і перехожих. Пізніше у місті Ліон поліція затримала зловмисника, який планував сісти в трамвай і почати "заколювати пасажирів".

Зараз ви читаєте новину «Напад на священника у Франції: підозрюваного затримали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі