понеділок, 27 травня 2019 08:32

На виборах до Європарламенту перше місце зайняли християнські демократи

На виборах до Європарламенту перше місце зайняли християнські демократи
Оголосили результати виборів до Європарламенту. Фото: prm.ua

На виборах до Європейського парламенту перше місце займає блок християнських демократів. Разом з альянсом соціалістів і демократів, а також соціал-демократами можуть зберегти більшість у новому скликанні.

До того ж, якщо у християнських демократів і соціал-демократів число депутатів в загальній ступені зменшиться приблизно на 80 місць, то у альянсу додалося 40 депутатів. До нього входять в тому числі німецька Вільна демократична партія, Альянс за Італію, Ліберал-демократична партія Великобританії, повідомляє Reuters.

На 18 осіб збільшилися партії, які входять до складу "зелених". Блок "Європа за свободу і пряму демократію", в який входять євроскептичні "Альтернатива для Німеччини", італійське "Рух п'яти зірок", британська "Партія Brexit" додала 14 місць.

Блок "Європа націй і свобод", в який входять французьке "Національне об'єднання", італійська "Ліга", голландська "Партія свободи" додав 20 місць. Додати націоналістам і євроскептикам вдалося завдяки високим результатам у Франції і Італії.

Нинішній склад Європейського парламенту працюватиме до 2024 року. Він ділитиме повноваження з управління ЄС разом з Європейською Радою, формувати бюджетну комісію, контролювати діяльність Європейської комісії.

Найбільше число депутатів до Європарламенту направляє Німеччина - 96 з 751. За нею слідують Франція - 74, Італія і Великобританія - по 73, Іспанія - 54, Польща - 51. Найменше число депутатів (по 6) представляють Люксембург, Кіпр, Естонія і Мальта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мігранти з України можуть пройти до Європарламенту

На основі результатів виборів голоси розподілилися таким чином (кількість депутатських місць):

Європейська народна партія – 178

Прогресивний Альянс Соціалістів і Демократів – 152

Альянс лібералів і демократів для Європи – 108

Група Зелених/Європейський вільний Альянс – 67

Група європейських консерваторів і реформістів – 61

Конфедеративна група Європейських об'єднаних лівих – Нордичних зелених лівих – 39

Європа свободи та прямої демократії – 53

Група Європи націй та свободи – 55

депутати, що неприєднані до інших політсил – 7

Ще 31 депутат не належить до жодної політичної групи.

Рада Європейського Союзу схвалила директиву, яка передбачає заборону деяких одноразових пластикових виробів, для яких існує альтернатива. Відповідне рішення було прийняте 21 травня.

Нинішнє затвердження є заключним етапом процедури ухвалення відповідної директиви, за яку раніше проголосував Європарламент.

Зараз ви читаєте новину «На виборах до Європарламенту перше місце зайняли християнські демократи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі