неділя, 10 травня 2020 11:34

На колишньому арсеналі в Росії здетонували снаряди, люди тікають
12

У військовому містечку РФ вибухнули снаряди
Фото: ГУ МНС Удмуртської республіки
У військовому містечку РФ вибухнули снаряди
У військовому містечку РФ вибухнули снаряди
У військовому містечку РФ вибухнули снаряди
У військовому містечку РФ вибухнули снаряди

В околицях колишнього військового містечка селища Пугачове, що в Удмуртії (РФ), вибухнули снаряди. Причиною стало загорання сухої трави.

Це сталося 9 травня. Жителі містечка почали залишати свої будинки, повідомляють російські ЗМІ.

"Евакуація не оголошена, люди виїхали самостійно. Ми повідомили жителям, що якщо ви відчуваєте якісь психологічно неприємні відчуття від вибухів, від запаху, то ви можете самостійно, пішим ходом евакуюватися, або на транспорті до родичів", - сказав глава Малопургінського району Сергій Юрін.

Влада району все ж приготувала пункти тимчасового розміщення в школах райцентру Мала Пурга і автобуси для маломобільних груп громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гасять із літаків: третю добу горить найбільший заповідник у країні

Вибухи почалися, бо в селещі загорілася трава. Снаряди були розкидані по околицях Пугачового вже протягом декількох років після пожежі в арсеналі військової частини в 2011 році. Довгий час їх не могли зібрати і утилізувати.

"Загоряння сухої трави на технічній території колишнього арсеналу локалізовано, зараз поливаємо вогнища із пожежного вертольота. Після завершення робіт, орієнтовно о 13:00 10 травня, жителям дозволять повернутися додому", - говорить Юрін.

За його словами, в колишньому військовому містечку живуть 1200 осіб. Зараз територія оточена поліцією і Росгвардіей, на місці працюють співробітники МНС.

Внаслідок підпалів сухостою вигоряють села. Блогер Денис Казанський показав кадри з Овручського району на Житомирщині, де горять села та ліси на межі Чорнобильської зони.

Зараз ви читаєте новину «На колишньому арсеналі в Росії здетонували снаряди, люди тікають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі