четвер, 17 червня 2021 11:53

Люди тікали в ліси, а тварини горіли живцем: військова хунта вщент спалила село
6

Військова хунта М'янми спалила село Кінмен.
Фото: Reuters
Військова хунта М'янми спалила село Кінмен.
Військова хунта М'янми спалила село Кінмен.
Військова хунта М'янми спалила село Кінмен.
Військова хунта М'янми спалила село Кінмен.

Військова хунта М'янми спалила село Кінмен в окрузі Магуе, в якому проживали близько тисячі людей.

Так силовики хотіли придушити протести проти держперевороту, пише AP.

На світлинах видно зруйновані пожежею будинки й обвуглені рештки тварин.

За словами одного з жителів селища, вціліли лише 10 будинків з 237. Він повідомив, що хунта увійшла в Кінмен у вівторок, 15 червня.

На думку чоловіка, військові шукали членів сільських сил оборони, створених для захисту від військ і поліції хунти та озброєних саморобними мисливськими рушницями. Саме вони попередили жителів до прибуття хунти, тож майже всі місцеві встигли втекти до лісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Міс Всесвіт" учасниця з М'янми виступила проти військової хунти

"Коли вони нічого не знайшли, вони почали підпалювати будинки. Біля нашого села є ліс. Більшість з нас втекла", - прокоментував житель.

Чоловік підрахував і повідомив, що, ймовірно, загинули троє людей - хлопчик, який пас кіз і отримав вогнепальне поранення в стегно, і літня пара, яка не змогла втекти.

"Ми думаємо, що це ще не кінець. Ми переїдемо в інші села. Навіть якщо ми повернемося в наше село, нам ніде зупинитися, тому що все згоріло", - пояснив він.

Сільські сили оборони планують сформувати майбутню опозиційну федеральну армію. Деякі з них об'єдналися з групами етнічних меншин в прикордонних районах, які десятиліттями боролися за автономію від центрального уряду.

Колишня королева краси приєдналася до боротьби повстанців М'янми проти військової хунти. Вона виставила фото з автоматом в соцмережах.

З 1 лютого хунта М'янми повалила демократичну владу і жорстко придушує протести. 11 травня виповнилося 100 днів репресій хунти. За цей період військові вбили майже 800 людей під час акцій протесту в 54-мільйонній буддистській країні. Заарештували близько 5 тис., із яких 4 тис. досі за ґратами. Хунті наразі вдалося запобігти масштабній громадянській війні в країні та черговим великим кровопролиттям шляхом нагнітання в країні атмосфери страху й терору.

Зараз ви читаєте новину «Люди тікали в ліси, а тварини горіли живцем: військова хунта вщент спалила село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі