неділя, 03 грудня 2017 09:13

Лікувати чи не лікувати - тату на грудях спантеличило медиків

Лікувати чи не лікувати - тату на грудях спантеличило медиків
Татуювання на грудях поставило лікарів у складне становище. Фото: Fox News

З етичною дилемою зіткнулися медики з лікарні при університеті Маямі. На "швидкій" привезли непритомного чоловіка з татуюванням "Не реанімувати" на грудях.

Про те, як лікарі повелися у цій непростій ситуації і від чого вони "відчули полегшення", розповіли журналісти WGN TV.

В історії хвороби 70-річного чоловіка значився цукровий діабет та проблеми з легенями. До лікарні він прибув з високим вмістом алкоголю в крові та ядухою.

Медики пригадали випадок 2012 року. До їх лікарні привезли 59-річного чоловіка з татуюванням "D.N.R" - скорочено від "Do Not Resuscitate". Коли його "відкачали", він розповів, що набив собі тату "Не реанімувати" в юності, бо побився об заклад під час п'яної гулянки з друзями. Тату не відповідало його справжнім бажанням. "Я не думав, що до нього хтось поставиться серйозно", - сказав тоді чоловік.

Цього разу лікарі з самого початку вирішили проігнорувати тату.

"Ми скористалися принципом уникнення незворотніх наслідків", - написали лікарі у своєму звіті

Тату не вважається згодою чи незгодою пацієнта на лікування у штаті Флорида, до якого належить Маямі. З родичами чоловіка встановити контакт не вдалося.

Лікарі почали необхідні медичні заходи – ввели чоловікові антибіотики та внутрішньовенні ін'єкції.

Медики проконсультувалися з експертом з етичних питань. Той сказав, що татуювання, скоріш за все, відображає побажання чоловіка і до нього треба дослухатися.

В той же час у відділі охорони здоров'я знайшли письмове розпорядження пацієнта. В ньому він дійсно відмовлявся від реанімації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом зникла дівчина з татуюванням на шиї

Чоловіка залишили в спокої, і він помер після опівночі.

Лікарі сказали, що вони "відчули полегшення", коли документ знайшовся.

Джо Персон, 21-річний мешканець британського Манчестера, втратив можливість влаштуватися на 30 вакансій через незвичне тату на шиї. Молодий чоловік говорить, що ставлення людей до нього змінилося після того, як він зробив татуювання на згадку про покійного діда.

Зараз ви читаєте новину «Лікувати чи не лікувати - тату на грудях спантеличило медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі