понеділок, 23 жовтня 2017 12:01

Короля спалять у 50-метровому палаці

Короля спалять у 50-метровому палаці
50-метровий палац-крематорій будували 10 місяців. Фото: The Guardian.

Працівники закінчують будівництво 50-метрового палацу-крематорію для померлого короля Таїланду, котре тривало майже рік.

Стилізоване місце для церемоніального багаття має три поверхи та оздоблене золотом, - повідомляє The Guardian.

Бхумібол Адульядедж правив країною 70 років. Він помер 13 жовтня минулого року, йому виповнилося 88. Тайланд цілий рік оплакував свого правителя, попрощатися з ним прийшли 12 млн чоловік.

26 жовтня його провезуть на величезній золотій колісниці та спалять на багатті із рідкісних порід дерев. Підпалить тіло батька нинішній король Таїланду Мага Ваджіралонконґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Таїланду відправляють чергову партію новітніх танків "Оплот"

Церемонію кремації планують відвідати десятки тисяч громадян, до її організації залучать тисячі волонтерів, акторів, музикантів та 80 тис. співробітників служби безпеки.

Найкращі ремісники країни 10 місяців працювали над проектом великого золотого крематорію, який має на меті зобразити загробне життя.

50-метрова триповерхова споруда символізує собою гору Меру, центр індуїстського та буддійського всесвітів. Вважається, що тайські королі повертаються до неї після смерті.

Палац прикрашений зображеннями сцен із міфів та життя короля, також митці виготовили пару статуй улюблених собак правителя.

В 2009 році король Бхумібол Адульядедж після звернення президента України Віктора Ющенка помилував українку Вікторію Мамонтову. Жінку засудили до смертної кари після того, як у 2000 році в її готельному номері виявили 1 кг 293,3 г героїну.

Зараз ви читаєте новину «Короля спалять у 50-метровому палаці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі