пʼятниця, 01 грудня 2017 06:06

Через рідкісну хворобу чоловік випиває по 20 л води в день

Через рідкісну хворобу чоловік випиває по 20 л води в день
Марк та його денний раціон - 20 літрів води. Фото: NW.de

Житель Німеччини 35-річний Марк Вюббенгорст змушений випивати по 20 літрів води в день через захворювання, котре має гормональну природу.

Якщо чоловік не буде дотримуватися цього припису лікаря, він помре, говорить Heute.

Вюббенгорст страждає від рідкісної форми нецукрового діабету. Хвороба має спадковий характер. Його тіло не здатне втримувати вологу. Із 83 млн мешканців Німеччини на цю недугу страждає близько 60 чоловік.

24 години на добу Марк п'є воду. Якщо він припиняє пити, через 2 години починається зневоднення.

"Я втрачаю орієнтацію в просторі, у мене тріскаються губи та руки. В інших людей такі зміни починаються через 2-3 дні без води", - розповів чоловік виданню Stern.

Марк працює викладачем образотворчого мистецтва в школі. Згадує, що одного разу затримався на роботі. Його потяг також затримався. Без води чоловік почав відчувати перші симптоми наближення смерті. Чоловіка врятував товариш, котрий раптово опинився поруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчинка плаче кров'ю, а лікарі розводять руками

Марк зізнається - відвідує ванну кімнату 50 разів на день. Окрім розладів сечовивідної системи, хвороба провокує розлади сну та судоми.

Чоловік скаржиться, що ніколи нормально не спав, бо вимушений щоночі прокидатися кожні 2 години.

Попередити діабет ІІ типу (інсулінонезалежного) можна за допомогою дотримання здорового способу життя. Для цього необхідно: нормалізувати вагу тіла та підтримувати її; бути фізично активним - не менше 150 хвилин на тиждень регулярної фізичної активності; дотримуватись здорового харчування, зменшувати споживання цукру та насичених жирів; не курити.

Зараз ви читаєте новину «Через рідкісну хворобу чоловік випиває по 20 л води в день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі