вівторок, 11 лютого 2020 09:11

З бюджету США виділили кошти на боротьбу з Росією

З бюджету США виділили кошти на боротьбу з Росією
763,8 млн підуть на протидію "російському впливу" шляхом нарощування можливостей союзників США в області безпеки Фото:REUTERS

Проєкт бюджету адміністрації США на 2021 фінансовий рік передбачає виділення не менше $760 млн на допомогу державам Європи, Євразії та Центральної Азії з метою протидії впливу Росії.

"У той час, як американський народ все ще стикається із загрозою з боку ісламістів і міжнародної злочинності, перед Америкою також виникають виклики з боку держав-конкурентів, які відроджуються, включаючи Китай і Росію", - йдеться в документі, поширеному Білим домом.

763,8 млн підуть на протидію "російському впливу" шляхом нарощування можливостей союзників США в безпеці, захисті їхньої територіальної цілісності, повідомляє "Інтерфакс".

Також пропонується, що частина цих коштів спрямують на підтримку зусиль держав-партнерів щодо припинення використання російського військового обладнання. Крім того, США мають намір зайнятися усуненням "слабких місць макроекономічного середовища, які намагається експлуатувати Росія, наприклад, залежність від енергетики і торгівлі".

Крім цього, $24 млн пропонується виділити на протидію "російській дезінформації та пропаганді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканський союз розкритикував "мирний план" Трампа

У той же час, проєкт пропонує виділити $1,5 млрд на протидію "китайському шкідливому впливу" і на боротьбу за "безпеку, демократію й економічне зростання" в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також $596 млн — на дипломатичні ініціативи для підтримки стратегії США в цьому регіоні.

На протидію впливу Ірану проєкт бюджету пропонує виділити $337,5 млн партнерам США на Близькому Сході для протистояння регіональним загрозам, що виникають з боку Тегерана.

Ці пропозиції американської адміністрації містяться в проєкті бюджету, розміщеному на сайті Білого дому.

Традиційно американські президенти публікують пропозиції щодо бюджету на наступний рік наприкінці січня або початку лютого. Потім пропозиції щодо бюджету надходять у різні комітети Палати представників і Сенату Конгресу США, а також в управління Конгресу США, які їх аналізують і приймають законопроєкти про фінансування, які відрізняються від пропозицій Білого дому.

Володимир Зеленський має звернутись до президента США Дональда Трампа з проханням надати Україні статус основного союзника Сполучених Штатів до Мюнхенської конференції з питань безпеки, яка почнеться 14 лютого.

Зараз ви читаєте новину «З бюджету США виділили кошти на боротьбу з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі