вівторок, 23 березня 2021 10:44

IKEA постане перед судом за шпигунство

IKEA постане перед судом за шпигунство
Через скандал IKEA запровадила новий кодекс поведінки. Фото: Reuters

Французьку філію шведської компанії IKEA звинуватили у стеженні за співробітниками і кандидатами на посади за допомогою поліцейських і приватних детективів. Компанії загрожує штраф до €3,75 млн.

22 березня почався суд, пише The Guardian. Разом з кількома колишніми керівниками перед ним постане IKEA France як юридична особа.

Схему стеження 2012 року розкрили видання Le Canard Enchaîné і Mediapart. Інсайдер IKEA злив газеті електронне листування із приватною охоронною фірмою, де йшлося про те, що компанія начебто прагнула отримати доступ до інформації про чинних та потенційних співробітників із поліцейської бази даних. Профспілки подали скарги на IKEA, звинувативши компанію у шпигунстві. Суд вивчає період з 2009-го по 2012 рік, але прокурори кажуть, що така практика почалася значно раніше.

На лаві підсудних опинилися колишній гендиректор і ексменеджери магазинів, а також 4 поліцейських, які передавали конфіденційну інформацію. Усього 15 осіб, звинувачення проти яких містять незаконне збирання особистої інформації, отримання незаконно зібраної особистої інформації та порушення професійної конфіденційності. За це їм загрожує тюремне увʼязнення до 10 років.

Через скандал IKEA запровадила новий кодекс поведінки та звільнила 4 особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрився магазин IКЕА в Україні: перші фото

Американську компанію Apple у Бразилії оштрафували на $2 млн через відсутність адаптера для зарядки в комплектах останньої моделі айфонів.

Зараз ви читаєте новину «IKEA постане перед судом за шпигунство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі