четвер, 05 квітня 2018 13:39

Facebook заблокував частину мерії Москви

Автор: mediasapiens
  Facebook закрив аккаунти, які були під контролем російського агентства
Facebook закрив аккаунти, які були під контролем російського агентства

Facebook закрив сторінку департаменту економічної політики мерії Москви. У групи було майже 6,5 тис. передплатників.

Причина могла бути в тому, що SMM-послуги держструктурі надавав один з обвинувачених у втручанні у вибори в США, пише РБК.

"Дії адміністрації соціальної мережі викликають подив. Зараз ми з'ясовуємо причини блокування через запит у Facebook", - зазначив він.

У вівторок, 3 квітня, компанія Facebook заблокувала 70 груп і 138 особистих акаунтів у Facebook і 65 акаунтів у Instagram. Вони, на думку компанії, були підконтрольні російському Агентству інтернет-досліджень, більш відомому як "фабрика тролів".

Серед заблокованих ресурсів виявилася сторінка департаменту економічної політики та розвитку мерії Москви.

З чим пов'язане блокування сторінки департаменту і за яких умов соцмережа готова буде розблокувати її, невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярнішу серед українців соціальну мережу

Сторінка держструктури могла бути заблокована через те, що SMM-послуги департаменту міг надавати Гліб Васильченко. Він один із 13 можливих співробітників "фабрики тролів", яких Мін'юст США звинувачує у втручання у вибори президента країни 2016 року.

Людина з таким ім'ям ще півроку тому розміщувала офіційний контент на аналогічній сторінці департаменту в соцмережі "ВКонтакте": ID його сторінки містилося прямим лінком на відео, яке було завантажено в групу.

Представники Facebook збирали особисті дані користувачів, щоб підтримувати з ними зв'язок. Facebook вивчала, кому, коли дзвонили і писали SMS власники акаунтів.

Адміністрація соціальної мережі заявила, що не бачать в цьому нічого поганого.

Зараз ви читаєте новину «Facebook заблокував частину мерії Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі