вівторок, 23 лютого 2021 07:27

Євросоюз вдарить новими санкціями по Білорусі

Євросоюз вдарить новими санкціями по Білорусі
ЄС готує нові санкції проти Білорусі. Фото: pixabay.com

Європейський Союз розширить санкційний список представників Білорусі, яких звинувачують у репресіях проти громадян країни.

Зараз над цим питанням працюють. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками засідання голів МЗС країн Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав умови своєї відставки з президентського посту

"Влада країни продовжує і посилює переслідування громадян, тоді як ЄС підтримує легітимне прагнення народу Білорусі до демократії", – заявив Боррель, передає DW.

Боррель підкреслив, що ЄС підтримує білоруський народ і обіцяє карати тих, хто утискає білорусів в основоположних політичних правах. І нагадав, що Євросоюз уже вніс до списку санкцій 84 фізособи і 7 підприємств, відповідальних за репресії і фальсифікацію президентських виборів. Але готовий піти далі.

Раніше глава Народного антикризового управління Білорусі, опозиціонер Павло Латушко заявив, що готується 4-й пакет санкцій ЄС проти білоруської влади. Його буде обговорено в Брюсселі на засіданні Ради міністрів закордонних справ. Упевнений, що ряд країн ЄС не обмежиться тільки санкціями, уже створюється міжнародний механізм з розслідування злочинів спецслужб і МВС проти білоруського народу. Зокрема, вже активно формується відповідна фактологічна доказова база.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз вдарить новими санкціями по Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі