понеділок, 05 березня 2018 08:44

Дочка ректора російського університету розповіла, хто насправді написав Путіну дисертацію

Дочка ректора російського університету розповіла, хто насправді написав Путіну дисертацію
Одна з таємниць Володимира Путіна, яка добре відома Ользі Литвиненко, пов'язана з тим, як він захищав свою кандидатську дисертацію Фото: ЕРА

Ректор Санкт-Петербурзького гірничого університету Володимир Литвиненко особисто написав дисертацію президента России Володимира Путіна.

За словами дочки ректора, Ольги, її батько після того, як став ректором 1994 року, "організував незаконний бізнес - виготовлення дисертацій".

Наукові роботи писала група з професорсько-викладацького складу університету. Крім того, що виготовляли дисертацію, забезпечували її успішний передзахист і захист, пише "Радіо "Свобода".

"Потім це все батько проштовхував через Вищу атестаційну комісію", - додала Литвиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко: Переговори з Путіним нічого не дадуть, а мінські угоди - обман

Вона зазначила, що цією послугою користувалися багато високопоставлених осіб, в тому числі колишній глава Газпрому Рем Вяхірєв і голова ради директорів Газпрому Віктор Зубков.

"А Путіну він писав особисто цю дисертацію. 1997 рік, літо, до нас на дачу завезли ксерокс, мій батько взяв відпустку. Путін ніколи не з'являвся у нас на дачі, ніколи не консультувався з моїм батьком по дисертації, тобто це не було так, що приходить аспірант до професора: у мене є такі запитання, давайте обговоримо, перепишіть і так далі. Ні, тут цього не було. Тобто все це написав виключно мій батько", - сказала Литвиненко.

Путін захистив кандидатську дисертацію 1997 року в Гірничому інституті, нині університеті, який очолює Володимир Литвиненко. Тоді Путін вже працював у Москві і обіймав посаду заступника керуючого справами президента РФ.

Зараз ви читаєте новину «Дочка ректора російського університету розповіла, хто насправді написав Путіну дисертацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі