вівторок, 02 червня 2015 14:30

"Ролан Гаррос". Чвертьфінал. Еліна Світоліна - Ана Іванович - 3:6, 2:6

"Ролан Гаррос". Чвертьфінал. Еліна Світоліна - Ана Іванович - 3:6, 2:6
Світоліна вперше зіграє в чвертьфіналі "Великого шолома". Фото: sport.ua

Вітаємо всіх любителів тенісу! Зовсім скоро, на відкритому чемпіонаті Франції "Ролан Гаррос" відбудеться історична для України подія. Перша ракетка нашої країни, харків'янка Еліна Світоліна вперше у своїй кар'єрі зіграє в чвертьфіналі "Великого шолома". Суперницею нашої тенісистки стане екс-перша ракетка світу, сербка Ана Іванович. Поєдинок розпочнеться о 15:00, сайт Gazeta.ua проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

На шляху до чвертьфіналу Еліна Світоліна прибрала зі свого шляху господарку змагань, 25-річну француженку Алізе Корне. У свою чергу, жертвою Іванович стала росіянка Катерина Макарова.

На стороні Іванович, безумовно, ім'я. Але ми вже встигли переконатися, що не боги горщики обпалюють. Це чітко підтвердив вчорашній день, коли корону чемпіонки торішнього "Ролан Гаррос" не змогла втримати титулована росіянка Марія Шарапова, яка програла чешці Люсі Шафаржовій - 6:7 (3), 4:6. Відзначимо, що ранній виліт з турніру позбавив Шарапову звання другої ракетки світу, в новому рейтингу WTA Марія займе четвертий рядок.

Додамо, що Еліна Світоліна стала другою українською тенісисткою, яка зіграє в чвертьфіналі "Великого шолома". У 2009-му до цієї стадії на USA Open дійшла наша Катерина Бондаренко.

Тенісистки зараз розігріваються. А на трибуні помічаємо одного з почесних гостей - віце-капітана мюнхенської "Баварії" Бастіана Швайнштайгера. Отже, не футболом єдиним.

МАТЧ РОЗПОЧАВСЯ

Перший сет

Першою подає Іванович

У першому геймі Іванович почала с подвійної, потім виграла три м'ячі поспіль. Еліна зуміла довести до 40:40, проте Іванович захистила свою подачу.

У другому геймі наша тенісистка вела 40:15, але втримати перевагу не зуміла - 0:2.

У третьому геймі Світоліна робить брейк. Іванович припустилася двох подвійних помилок.

Сербка знову бере подачу Світоліної, діючи в атакувальному стилі і дозволивши Еліні виграти лише один м'яч.

П'ятий гейм Іванович без проблем бере свою подачу.

Шостий гейм. Еліна програвала на своїй подачі 15:30, але виграла три м'ячі поспіль.

Сьомий гейм. Еліна чиплялася за подачу суперниці. Вела 30:0, потім програвала 30:40, згодом Світоліна мала шанс на брейк, але не використала його. На 90 % сет буде виграний Іванович.

Восьмий гейм. Світоліна захистила свою подачу на більше-менше.

Дев'ятий гейм. Учисту виграла Іванович, без шансів для Еліни.

ДРУГИЙ СЕТ

Перший гейм. Еліна одразу програє свою подачу. У її ході виграла лише один м'яч.

Другий гейм. Світоліна мала подвійний брейк-поїнт.

Третій гейм. Світоліна програла перший м'яч, потім рахунок був 30:30 і наша тенісистка закінчила гейм на свою користь.

Четвертий гейм. На більше-менше Іванович виграла свою подачу.

П'ятий гейм. Не без проблем, але Світоліна бере свою подачу. По ходу гейму Іванович ризикувала і помилялася.

Шостий гейм. Світоліна виграла лише один м'яч на подачі в суперниці. Це була подвійна помилка Іванович. На жаль, сербка набагато сильніша за нашу тенісистку.

Сьомий гейм. Іванович реалізувала перший же брейк-пойнт і в наступному геймі подаватиме на матч.

Восьмий гейм. Еліна двічі чудово прийняла. Це допомогло відіграти два матчболи. Але коли рахунок став рівним, Іванович виграла два м'ячі поспіль.

Як бачимо, дива не сталося, але дякуємо Еліні за гідний опір, а досвід, який вона набула, безумовно стане їй в нагоді. Дякуємо за увагу, миру і всього найкращого Вам усім!

Зараз ви читаєте новину «"Ролан Гаррос". Чвертьфінал. Еліна Світоліна - Ана Іванович - 3:6, 2:6». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі