вівторок, 27 березня 2018 19:02

"Ми контролювали гру і могли забити більше" - Шевченко

"Ми контролювали гру і могли забити більше" - Шевченко
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко. Фото 112.ua

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу над Японією (2: 1).

"Я задоволений змістом, контролем гри. Крім пропущеного гола, де ми не розібралися в ситуації, і останніх 5-7 хвилин, коли ми втратили контроль гри і дали Японії можливість відчути гру. Хоча ми контролювали гру і могли забити більше, але таку кінцівку матчу проводити не можна", - прокоментував Андрій Шевченко.

Про Зінченко

"Я говорив з Гвардіолою пару місяців назад, після матчу "Шахтар" - "Ман Сіті". Ми згодні, що це гравець з великим потенціалом. Може бути, він і грає на різних позиціях. У "Ман Сіті" його ставлять на позицію лівого захисника, але вони часто зміщуються в центр. Це його рідна позиція і там ми його використовуємо".

Про збір

"Після матчу з Саудівською Аравією ми були здивовані. Коли гравці приїхали в збірну, були втрачені ігрові зв'язки між ними.
Цей матч здивував мене тим, що наші гравці не змогли робити те, що ми робимо протягом двох років. Сьогодні було краще, ми робили акцент на тому, щоб не пропускати м'ячі зі стандартів. але цей аспект все одно треба допрацьовувати.
Того часу, що ми приділяли, недостатньо. Але це не знімає відповідальності ні з мене, ні з гравців. Сьогодні контроль м'яча і гри був хорошим".

Про матчах в травні-червні
"Я називаю команди, з якими хочу, щоб зіграли. Дав список, в федерації намагаються працювати по ньому. Ведуться переговори по двох матчах. Один потенційний суперник - учасник ЧС, другий – ні".

Про 100 матчах Ротаня
"Я тільки буду радий за Руслана, якщо він поб'є мій рекорд. Ми вже в роздягальні його привітали. Це справжній професіонал і хороший футболіст. Дай Бог, що буде допомагати нам і далі".

Про тактику проти сильніших команд

"Ми з усіма командами намагаємося грати в однаковий футбол. У відборі на ЧС команда грала в одному стилі. В іграх з великими командами важливо не тільки контролювати м'яч, але і гру.
Ми намагаємося тримати баланс і моментами вони це роблять через контроль м'яча. Треба знати, як відійти в оборону, зайняти правильні позиції, потім переходити в фазу відбору м'яча і після цього починати фазу атаки. Дуже важливо, щоб команда знала всі ці фази".

Про гру Японії

"Вважаю, що вони грали солідно. Вони практикують більш вертикальний футбол і створювали нам труднощі. Це хороший суперник. Хочу побажати їм удачі на ЧС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубок світу із футболу бойкотуватимуть сім збірних.

Збірна України розібралась зі збірною Японії у товариській зустрічі. Помітно було, що сам Шевченко цього разу дійсно незадоволений. Дійшло до того, що тренер навіть не підтримав розмови про чудову атмосферу в колективі. Бо вона малоефективна, якщо у ході офіційних матчів збірна жодного разу не змогла відігратися, а в товариських – поступалась Мальті і грала внічию з саудитами.

Зараз ви читаєте новину «"Ми контролювали гру і могли забити більше" - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі