четвер, 08 грудня 2011 10:52

"Манчестер Юнайтед" встановив антирекорд Ліги чемпіонів
17

Фото: Reuters

Англійський футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" став першою командою, яка після участі у фіналі Ліги чемпіонів у наступному сезоні не змогла вийти з групи, повідомляє BBC News. "МЮ" вилетів з Ліги чемпіонів - 2011/12 в ніч на 8 грудня, поступившись в матчі останнього туру групового етапу "Базелю" з рахунком 1:2.

У виїзній грі з "Базелем" "Манчестер" влаштовувала нічия. На дев'ятій хвилині гравець швейцарської команди Марко Штреллер відкрив рахунок, на 84-й Олександр Фрай забив другий гол, на 89-й футболіст "МЮ" Філ Джонс відіграв один м'яч. В результаті в групі С перше місце зайняла "Бенфіка" (12 очок), друге - "Базель" (11), третє - "МЮ" (9), четверте - "Оцелул" (0).

Посівши третє місце, "Манчестер Юнайтед" отримав право зіграти в 1 / 16 фіналу Ліги Європи. Головний тренер команди сер Алекс Фергюсон назвав участь у цьому турнірі покаранням за поразку в матчі з "Базелем". Під керівництвом Фергюсона "МЮ" у Лізі Європи ще не грав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Металіст" в 1 / 16 фіналу Ліги Європи уникне зустрічі з "МЮ" і "МанСіті"

Після поразки від "Базеля" захисник "Манчестер Юнайтед" Патріс Евра зізнався, що виліт з Ліги чемпіонів здається йому поганим сном. Евра назвав подію катастрофою, зазначивши, що йому соромно, що "Манчестер" гратиме в Лізі Європи. У сезоні-2010/11 англійська команда дійшла до фіналу Ліги чемпіонів, де поступилася "Барселоні" з рахунком 1:3.

Разом з "МЮ" з групового етапу Ліги чемпіонів в 1 / 16 фіналу Ліги Європи потрапили "Манчестер Сіті", "Трабзонспор", "Аякс", "Валенсія", "Олімпіакос", "Порту" і чеська "Вікторія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далі без "МЮ": визначилися всі учасники плей-офф Ліги чемпіонів

Останній тур групового турніру Ліги Європи відбудеться наступного тижня. Достроково вихід в 1 / 16 фіналу собі забезпечили ПАОК, "Стандард", "Легія", ПСВ, лісабонський "Спортинг", "Сток Сіті", "Атлетик", "Атлетико", харківський "Металіст", "Шальке", "Твенте", "Андерлехт" і московський "Локомотив".

В 1 / 8 фіналу Ліги чемпіонів вийшли "Баварія", "Інтер", "Бенфіка", "Реал", "Челсі", "Арсенал", АПОЕЛ, "Барселона", "Наполі", московський ЦСКА, "Базель", "Ліон", "Байєр", "Марсель", "Зеніт" і "Мілан". Жеребкування перших раундів плей-офф Ліги чемпіонів і Ліги Європи пройде 16 грудня в Ньоні.

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Юнайтед" встановив антирекорд Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі