пʼятниця, 28 березня 2008 15:22

Учені навчилися розтягувати і згинати мікросхеми

Американські і корейські дослідники розробили просту методику, що дозволяє створювати високопродуктивні інтегральні схеми, які можна складати і розтягувати. Вони опублікували статтю про свою розробку в журналі Science.

Учені пропонують створювати мікросхеми з неорганічних матеріалів для електронних приладів, що включають нанострічки монокристалічного кремнію, об"єднані з підкладками з ультратонкого пластика і еластомерів.

Основою методики стала технологія виробництва монокристалічного кремнію, що розтягується, продемонстрована групою професора Джона Роджерса в 2005 році, передає ВВС News. Саме тоді учені розташували кремнієві нанострічки на еластичній підкладці. На міркоуровні такі стрічки мають хвилясту структуру, що нагадує гармошку. Ця властивість дозволяється їм розтягуватися в одному напрямі, не дивлячись на те, що кремній залишається крихким твердим матеріалом.

Нова технологія зробила можливим створення інтегральних схем, що розтягуються в двох напрямах. При цьому товщина нових мікросхем може складати всього біля півтора мікрон, що в сотні разів менше показників звичайних мікросхем, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Учені навчилися розтягувати і згинати мікросхеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі