вівторок, 20 лютого 2018 16:44

Вчені знайшли спосіб подолати наслідки хронічного стресу

Автор: prodejselip.cz
  Як здолати наслідки хронічного стресу?
Як здолати наслідки хронічного стресу?
Фізичні вправи допомагають боротися зі стресом – це знає більшість людей. А вчені з університету Брігама Янга провели дослідження, за результатами якого, саме біг під час стресу допомагає захистити пам'ять.

Науковці стверджують що біг зменшує негативний вплив хронічного стресу на гіпокамп. Якраз ця частина головного мозку людини відповідає за пам'ять, повідомляє Neuroscience.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрали 10 найпопулярніших видів фізичних тренувань

Експеремент, проведений на мишах, підтверджує це тверження: протягом 4-тижневого періоду перша група гризунів бігала у колесі (в середньому долаючи по п'ять км на день), а друга група мишей не отримувала додаткових фізичних навантажень. Половину кожної групи помістили у стресові ситуації, серед яких, наприклад, ходьба по піднятій платформі чи плавання у холодній воді.

Після такої підготовки, у всіх піддослідних тварин науковці вивчали здатність запам'ятовувати, змушуючи проходити лабіринт.

Автор: mizky.com
  Біг знімає наслідки стрессу
Біг знімає наслідки стрессу

Як виявилося, миші, що отримували фізичне навантаження, справляються із завданням на запам'ятовування краще, ніж ті, які не займалися бігом. Такі результати зафіксували і у активних мишей у порівнянні з неактивними, в групах що не піддавалися стресу.

Проблему переїдання лікарі пояснили із психологічної точки зору. Постійний стрес, велика кількість інформації і побутові проблеми викликають в організму захисні реакції, тому виникає раптове бажання щось з'їсти, хоча це не відчуття голоду.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли спосіб подолати наслідки хронічного стресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі