четвер, 30 травня 2024 05:50

Не піднімайте будь-які знайдені речі з землі: заборони дня

Не піднімайте будь-які знайдені речі з землі: заборони дня
Якщо 30 травня на озері закрилися квіти латаття і пішли під воду - буде дощФото: pinterest

30 травня церква згадує преподобного Ісаакія Сповідника, ігумена обителі Далматської. Він жив у IV столітті і був відомим своєю ревністю до віри та мужністю у протистоянні єресі.

Він спочатку провадив аскетичне життя у східній пустелі, наслідуючи святого Іллю Пророка. Дізнавшись про переслідування християн аріанами та царем Валентом, який підтримував єресь, Ісаакій залишив пустелю і прибув до Царгорода, щоб утверджувати вірних у благочесті.

Його слово було надзвичайно впливовим, і він неодноразово звертався до імператора з закликом відмовитися від єресі та відчинити церкви для правовірних. За свої вчинки Ісаакій був кинутий у глибокий рів, повний терня й болота, але чудесним чином врятувався від смерті і продовжив свою місію. Преподобний Ісаакій був також учасником Вселенського Собору 381 року в Царгороді. Він помер у глибокій старості 386 року.

Прикмети

На озері закрилися квіти латаття і пішли під воду - буде дощ.

Почути крик сови - до похолодання.

Вранці листя папороті закручується - буде сонячна і тепла погода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які церковні свята відзначають в червні: запам'ятайте дати за новим календарем

Що не можна робити, а що дозволено

Вірили, що цього дня небезпечно запалювати вогнище, тому що яскраве полум'я притягує злих духів.

Також намагалися не покидати будинок, щоб не зустрітися з отруйною змією.

Не можна піднімати з землі будь-які чужі речі, адже вони принесуть лише нещастя.

Щоб не було жахливих наслідків, цього дня наші предки шанобливо ставилися до змій. Вважалося, що це день, коли плазуни справляють "весілля", тому їх оминали.

2024 року українці святкують Трійцю за новою датою. Його відзначення прив'язане до святкування Великодня, яке припадає на 5 травня. А тому Трійцю святкуємо 23 червня, на 50-й день після святкування Світлого Христового Воскресіння. У народі це одне з найголовніших свят називають П'ятидесятницею, Зеленою неділею, Зеленими святами.

Сватання цього дня - на вдалий шлюб: у родини будуть гарні діти, в оселі - гармонія, а в серцях - любов одне до одного. Натомість, на Трійцю забороняється грати весілля, адже нічого хорошого не вийде, сім'я швидко розпадеться і буде нещасливою.

Зараз ви читаєте новину «Не піднімайте будь-які знайдені речі з землі: заборони дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі