четвер, 01 березня 2018 17:04

Чоловік зробив програму розпізнавання морди сусідського кота

Чоловік зробив програму розпізнавання морди сусідського кота
Аркайц Гарро зробив систему, яка розпізнає кота по кличці Бобіс. Фото: Arkaitz Garro/motherboard.vice.com

Програміст Аркайц Гарро із Нідерландів зробив систему, яка розпізнає морду сусідського кота Бобіса. Чоловік отримує сповіщення і пускає тварину в дім.

Система помічає будь-який рух біля вхідних дверей будинку, спеціальний датчик активує камеру і фотографує те, що відбувається, пише Motherboard.

Знімок система відправляє на хмарну платформу розпізнавання зображень, де автоматично порівнюється з попередньо завантаженими фотографіями Бобіса. Якщо програма бачить збіг, господар будинку отримує повідомлення на мобільний з текстом "Відкрий двері!"

За словами Гарро, Бобіс приходить до його дому вже кілька років. Спершу програміст думав, що кіт бездомний, але потім з'ясував, що тварина належить сусідові.

"У Бобіса виробилося якесь особливий розклад відвідування нашого будинку. Так що нам з дружиною захотілося знати, якщо він знову прийшов і чекає, щоб ми йому відкрили", - розповідає Гарро. Система допомагає відрізнити Бобіса від інших тварин, які іноді пробігають повз будинок програміста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всесвітній день котів: прислів'я та приказки про домашнього улюбленця

Створення системи зайняло у розробника кілька годин і обійшлося в $ 50. Результатами роботи Гарро задоволений. За його словами, якщо під час зйомки фотографії Бобіс дивиться в камеру, то система дізнається кота майже в 100% випадків.

Мережу вразило незвичне забарвлення шерсті на морді кішки породи британська короткошерста. Хутро майже ідеально розділене навпіл - одна його половина чорного кольору, інша - сірого. Причиною появи таких котів вважають злиття двох ембріонів. Тварини з таким забарвленням отримали прізвисько "химери".

Зараз ви читаєте новину «Чоловік зробив програму розпізнавання морди сусідського кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі