вівторок, 18 грудня 2012 17:53

Дванадцять знаків зодіаку виготовили з льоду
18

Фото: Фото: Павло Паламарчук

На площі Ринок у самому центрі Львова відкрився "Льодяний будинок". Він розташований неподалік фонтану Амфітріти. Будівля нагадує собою половинку футбольного білого м'яча, вся білого кольору. У середині відвідувачі можуть побачити 12 знаків зодіаку, виготовлених з льоду. Їх виготовляло семеро скульпторів.

"Над скульптурами працювали десять днів, - розповів скульптор Мирослав Дедишин. - Мали 120 блоків льоду. Його нам дали у Львівському холодокомбінаті. Кожен блок вагою близько 150 кілограмів. На одного майстра припало по два знаки зодіаку. Ніяких обмежень не було. Творили як дозволяла фантазія. Робили спочатку ескізи, макети, а потім вже з льоду."

В середині приміщення зберігається постійна температура -5. Для цього встановили два холодильники. Також льодяні знаки зодіаку висотою близько 2 метрів підсвічують різним світлом.

"Це чудова атракція не лише для дітей, а й для дорослих, - сказала туристка з Житомира Лариса Мироненко. - Скульптури з льоду для мене є таким самим високим мистецтвом, як живопис. Адже робити таке надзвичайно важко. Особливо такі шикарні та цікаві роботи. Кожного року приїжджаю взимку до Львова, бо тут обов'язково на туристів чекає щось цікаве та незвичне."

Працюватиме "Льодяний будинок" до 8 березня.

Зараз ви читаєте новину «Дванадцять знаків зодіаку виготовили з льоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі