четвер, 10 липня 2008 12:13

Дівчата товстішають від інтернету

Дівчата товстішають від інтернету
Нестача сну, пристрасть до алкоголю і захоплення інтернетом можуть бути прихованими причинами надбавки ваги, яку часто мають дівчата при дорослішанні, свідчать результати дослідження, опублікованого в Journa of Pediatrics. 

Автори статті, доктор Кетрін Беркы з Гарварду і її колеги, відзначають, що дівчата, вступаючи в юнацький вік, часто додають у вазі більше норми, проте причини цього не завжди були ясні.

Учені обстежували більше 5 тисяч дівчат від 14 років до 21 року у всіх 50 штатах США. Учасниць експерименту попросили описати свій спосіб життя протягом минулого року, зокрема, скільки годин вони витрачали на сон, інтернет (виключаючи час на роботі або в школі), скільки пили спиртного і кави. Крім того, вони повинні були повідомити свій ріст і вагу на початку і в кінці цього періоду.

Так, дівчата 18 років і старше, які два або більше рази на тиждень пили алкогольні напої і спали менше шести годин на добу, а також проводили багато часу за інтернет-серфінгом, набрали приблизно на два кілограми на рік більше, ніж інші учасниці експерименту.

Учені не виявили зв"язку між вжживанням кави і надбавкою ваги, проте відзначили, що ця інформація була отримана перш, ніж висококалорійні кавові напої стали популярними.

Щоб підтримати нормальну масу тіла, дівчата повинні скоротити час на інтернет-серфінг, більше спати і уникати алкоголю, радять експерти.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата товстішають від інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі