субота, 24 лютого 2018 12:21

В Одесі затримали підозрілих учасників акції на честь радянської армії
4

Затримали учасників акції на честь радянської армії
Фото: apostrophe.ua
Затримали учасників акції на честь радянської армії
Затримали учасників акції на честь радянської армії
Затримали учасників акції на честь радянської армії

Вчора, 23 лютого, в Одесі затримали близько 20 неповнолітніх. Вони брали участь в акції до 100-річчя радянської армії.

Молоді люди прийшли в центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, серед них був один хлопець у формі курсанта морського навчального закладу, повідомляє УНІАН. Хлопці розгорнули білі прапори з написом: "Віра і пам'ять". А також із зображенням вічного вогню. Підкреслюється, що у них були плакати з текстом, який вихваляє радянську армію.

Юнаки планували приєднається до акції біля пам'ятника Невідомому матросу. Там зібралися дорослі люди, щоб покласти до монумента квіти. Однак неповнолітніх оточили поліцейські, які зажадали. Хотіли, щоб ті представилися і пояснили, що роблять в парку з прапорами. Потім їх затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "С нашим праздником!": як народний депутат вітає українців з Днем російської армії

Руслан Форостяк, радник глави поліції Одеської області, заявив, що молодих людей доставили у відділення поліції. Там встановили їх особистості та мотиви перебування на акції. Він зазначив, що до відповідальності нікого не притягали.

У 2014 році президент Петро Порошенко підписав указ, який скасовує святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого. Тепер для українців з'явилася нова важлива дата - День захисника України. Він відзначається 14 жовтня. В указі президента йдеться: "З метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи громадськості постановляю установити в Україні свято - День захисника України, який відзначати щорічно 14 жовтня".

Зараз ви читаєте новину «В Одесі затримали підозрілих учасників акції на честь радянської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі