понеділок, 11 грудня 2017 15:43

В Одесі "Вуличний фронт" відхрестився від "Прокурорського майдану" - ЗМІ

В Одесі "Вуличний фронт" відхрестився від "Прокурорського майдану" - ЗМІ
У ЗМІ з'явилася інформація, що сам "Прокурорський майдан" був придуманий і розкручений співробітниками Одеської обласної прокуратури.

За вихідні відразу кілька громадських організацій Одеси зробили гучні заяви з взаємними звинуваченнями. Зокрема, "Вуличний Фронт" на чолі з Дем'яном Ганулом не знайшов спільної мови з Сергієм Стерненком і активістами "Прокурорського майдану".

Так, на думку організації "Вуличний Фронт", учасники "Прокурорського майдану" займаються самопіаром і вирішенням своїх особистих проблем, але ніяк не захистом Міськсаду. Про це йдеться в офіційній заяві організації. "Вважаємо, що дана ініціатива переслідує дві основні мети: 1. Заведення реального дієвого протесту одеситів в глухий кут шляхом "застою" протестних акцій і дискредитації захисників Літнього театру і самої суті протесту проти знищення Міського саду через слабо прийнятних одеситів і недоречні в даному випадку механізми вираження громадської думки. 2. Рішення через імітацію громадського протесту окремих політичних конфліктів, що виникли у зв'язку з боротьбою за керівні місця в правоохоронних органах Одеської області. На нашу думку, так званий "Прокурорський майдан" не мав і не має на меті припинити незаконне кримінальне переслідування захисників Літнього театру, а також не спрямований на збереження Літнього театру і Міського саду".

Інші ж активісти пішли далі. У ЗМІ з'явилася інформація, що сам "Прокурорський майдан" був придуманий і розкручений співробітниками Одеської обласної прокуратури, які під шумок вирішили змістити з посади обласного прокурора Олега Жученка. "Вративши керівні посади прокурорського слідства, Гольбарт і Кушнір ніяк не пробачать цього Жученку. Під егідою "Прокурорського майдану" вирішили повернути свої позиції "найчесніші і найпринциповіші" представники самої прокуратури. І що може бути більш вишуканою помстою, аніж повісити свої гріхи на Жученка, якого так хочуть змістити, причому "виключно принципово", - пише видання "Корупціонер України".

На тлі гучних "офіційних заяв" один з активних учасників "Прокурорського майдану" і, фактично, головна причина його виникнення - колишній глава Одеського Правого сектора Сергій Стерненко зажадав від "Вуличного фронту" і особисто від його лідера Дем'яна Ганула гроші, які, нібито вніс як заставу за Ганула. Стерненко заявив, що Ганул винен йому 5 тис. гривень за звільнення. Ця сума виникла з коштів, зібраних активістами для застави за самого Стерненка, який був оплачений главою обласної адміністрації Максимом Степановим.

У свою чергу активіст організації "Зелений лист" Світлана Подпала в соціальних мережах звинуватила самого Стерненка у фактичній співпраці з мером Одеси Геннадієм Трухановим. "Насправді Стерненко допоміг Труханову заплутати громадську думку щодо ситуації з Літнім театром. Дуже допоміг, я навіть не уявляю, що б вони робили без нього", - заявила активістка.

У свою чергу, організатори "Прокурорського майдану" взялися звинувачувати "Вуличний Фронт" в "роботі" на Труханова і Жученка. А сам Сергій Стерненко і його друзі висловлюються на адресу Дем'яна Ганула, найчастіше, в нецензурній формі.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі "Вуличний фронт" відхрестився від "Прокурорського майдану" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі