вівторок, 10 січня 2023 05:30

10 січня згадують святого, який не побоявся умерти за свою віру

10 січня згадують святого, який не побоявся умерти за свою віру
Мученик Никанор входив до переліку 70 апостолів. Перші 12, які були поруч з Ісусом Христом за його життя, обрали Никанора дияконом в Єрусалимі. Там він і загинув за віру. ФОТО: drevo-info.ru

Сьогодні згадують священномученика Никанора. Він жив у І ст.

Біографія Никанора маловідома. У Книзі діяння апостолів стверджується, що він був обраний 12 апостолами на служіння дияконом у Єрусалимі. Проповідував слово Боже разом із Стефаном Першомучеником та іншими братами по вірі.

Святий Никон загинув від побиття камінням у той же день, коли аналогічну смерть прийняв Стефан Першомученик. Люди, які убили дияконів були обурені їхніми проповідями. Вважали їх неприйнятними і образливими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні день ангела у власників красивих імен, які поширені у світі

Стефана Першомученика християни згадували учора. Він став першою людиною, яка прийняла смерть за віру в Ісуса Христа. Коли його забивали камінням, Стефан продовжував молитися Богові та просив помилувати його кривдників, йдеться у церковних книгах.

Зараз ви читаєте новину «10 січня згадують святого, який не побоявся умерти за свою віру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі