неділя, 17 лютого 2019 00:34

У Терешках з'явиться інклюзивний центр для дітей з особливими потребами

Автор: Юрій Іванов
  У селі Терешки Полтавського району облаштують інклюзивно-ресурсний центр у приміщенні сільради. На обговорення з громадою приїхав голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко
У селі Терешки Полтавського району облаштують інклюзивно-ресурсний центр у приміщенні сільради. На обговорення з громадою приїхав голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко

Облаштують у приміщенні сільради

У селі Терешки Полтавського району облаштують інклюзивно-ресурсний центр у приміщені сільради. Тут навчатимуться діти з особливими освітніми потребами. 5 лютого з цього питання відбулися обговорення, в яких узяв участь голова Полтавської облдержадміністрації 53-річний Валерій Головко.

Відвідуватимуть заклад діти кількох об'єднаних територіальних громад Полтавського району. Кошти на облаштування дадуть із місцевого, районного та обласного бюджетів. Ремонт почнуть у березні.

— Раніше діти з особливими освітніми потребами росли повністю ізольованими від суспільства. Слово інклюзія мало хто знав. Скажу чесно, мене дуже розчулило перше спілкування з такими дітками. Неможливо залишатися байдужим, тим більше, коли сам дідусь. Найменше, що ми можемо зробити для них — створити рівні з іншими умови, допомогти соціалізуватися, — розповідає Валерій Головко.

Центр планують облаштувати в приміщенні сільської ради. Не пізніше 1 березня вона переїде до просторішої орендованої будівлі.

— Хоч у Полтаві вже є відпрацьована модель роботи такої установи, але ми зобов'язані постійно підвищувати якість перебування таких дітей у закладах. Центр має бути більший, зручніший, — каже 49-річний Ігор Карімов, голова Полтавської райдержадміністрації.

Придбають кілька автівок, якими возитимуть дітей у заклад.

— У Щербанівській ОТГ семеро дітей з інвалідністю від народження. Дуже важливо, щоб вони почали спілкуватися зі здоровими однолітками. Ми готові на умовах співфінансування долучати до освітнього й реабілітаційного процесу всіх, хто цього потребує, — каже Ігор Процик, 58 років.

Заклад стане другим подібним у Полтавському районі. Перший працює у Полтаві в приміщенні Полтавської райдержадміністрації. Центри створюють із розрахунку один на 7 тис. дітей, які проживають на території ОТГ чи району, і на 12 тис. дітей у місті чи околицях. На Полтавщині мають бути 32 інклюзивно-ресурсні заклади.

Зараз ви читаєте новину «У Терешках з'явиться інклюзивний центр для дітей з особливими потребами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають