субота, 16 березня 2019 15:59

У Щербані можуть запустити міський маршрут

— Ми вирішили організувати міський маршрут із міським тарифом. Це зменшить пікові навантаження на рейси, які проїжджають цим шляхом у віддалені населені пункти. Наприкінці минулого року на сесію винесли питання про організацію двох зупинок на вулиці Біліченка. Їх облаштуємо коштом громади, — каже В'ячеслав Макаренко, 42 роки, голова управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Щербанівської ОТГ.

Раніше мешканці громади ініціювали петицію на сайті міської ради з проханням запровадити міський маршрут до мікрорайону "Радгосп Шевченка". Вона швидко набрала потрібну кількість голосів. Наразі її підтримали 331 особа.

Організація міського маршруту дозволить мешканцям Щербанівської ОТГ їздити в Полтаву за тарифами міського транспорту замість 15 грн. Зараз люди добираються приміськими маршрутками або йдуть 1,5 км від зупинки міського транспорту.

Новий маршрут узгодили з профільним відділом Полтавської райдержадміністрації. Провели низку консультацій із заступником полтавського міського голови з питань ЖКГ Олексієм Чепурком.

За словами В'ячеслава Макаренка, транспорт за запропонованим маршрутом рухатиметься по кільцю: вулицями Сінною, Кагамлика, Щербанівською дорогою, вулицею Біліченка до Склозаводу, повертатиме на Європейську, через центр, на вулицю Соборності до Сінної.

Тепер маршрут мають обговорити на профільній депутатській комісії Полтавської міськради. Далі питання винесуть на сесію.

— Можемо піти різними шляхами — подовжити один із наявних маршрутів або організувати новий. Конкурс буде оголошений. Вирішуємо, ким — містом чи ОТГ. Потрібно близько місяця для робочих консультацій. Наприклад, у Гожулах є маршрути, де люди їздять за 10 гривень. Як прокласти Щербанівський маршрут — вирішуватимемо, — пояснив Олексій Чепурко, 38 років.

Зараз ви читаєте новину «У Щербані можуть запустити міський маршрут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають