субота, 23 лютого 2019 22:52

Міська рада хоче відсудити в району землі Фурсівської громади

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

Київський окружний адміністративний суд відхилив позов білоцерківської мерії до районної ради. Судяться два роки за право власності на частину земель, що тепер є територією сіл Фурси та Чмирівка. Мерія вважає, що села незаконно збільшили свої межі за рахунок міських земель. Вимагає у районної влади сприяти поверненню ділянок на баланс Білої Церкви.

Села розширили територію, забравши у власність ділянки селекційної станції "Олександрія", говорять у міськраді.

— Захищаємо інтереси територіальної громади міста, — каже начальник юридичного управління мерії Сергій Швець, 26 років. — У 2017 році жителі Білої Церкви нам повідомили, що території станції включили до меж Фурсів і Чмирівки. Вивчили це питання і подали позов до суду. Надали документацію щодо встановлених меж міста.

Насправді Білоцерківська мерія погодила межі сіл ще у 2016 році, кажуть у районній раді. Тоді на запит заступника міського голови Валерія Гнатюка, фурсівська рада надала документи про сільські межі.

— Фурсівська сільська рада надала висновок державної землевпорядної експертизи, — говорить спеціаліст юридичного відділу райдержадміністрації Сергій Потапенко, 41 рік. — Також є генплан, завірений печаткою і підписом колишнього міського голови Василя Савчука.

Таким чином Білоцерківська міська рада погодила і знала про те, що план з такими обсягами територій розроблений.

— Білоцерківська мерія не надала суду належні докази. Кілька разів міняла свої позиції, — продовжує Сергій Потапенко. — Посилалися на генеральні плани 1985 року, потім 1964-го. Вказували на приміські зони міста 1965 року, які становили 15 кілометрів. Туди входив Сквирський, Рокитнянський райони і фактично вся Фурсівська об'єднана територіальна громада. Однак, коли виготовляли цю документацію, ніхто не враховував інтереси суміжних територій. Проекти приміських зон затвердив виконавчий комітет міської ради. Проте за законодавством це рішення має ухвалювати виконком обласної ради. Виходить, що межі міста, куди входить селекційна станція, не були встановлені юридично.

Місто подаватиме апеляцію на рішення. Питання вже розглядали на 12 засіданнях суду.

Зараз ви читаєте новину «Міська рада хоче відсудити в району землі Фурсівської громади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають