субота, 16 березня 2019 15:57

Дітей навчали правильно поводитися з тваринами

На початку березня дошкільнят у селі Залізничному Полтавського району навчали правильно поводитися з домашніми тваринами.

Вихованців старшої різновікової групи "Світлячок" долучили до Всеукраїнського заняття доброти — про гуманне та відповідальне ставлення до тварин.

"Треба з раннього віку пояснювати дітям, що тварини — не іграшки, а живі істоти,

яких треба любити. Пухнасті залежать від своїх господарів, і саме вони відповідальні за їхнє життя", — пишуть вихователі на сторінці "Малятка" у "Фейсбуку".

Дітям розповідали про догляд за домашніми улюбленцями. Пояснювали, що безпритульні тварини можуть бути агресивні. На вулиці вони часто опиняються через безвідповідальність господарів. Деякі люди заводять собак чи котів, а коли тварина набридає чи перестає подобатися — виганяють. Однак є й такі, які підгодовують безпритульних тварин, дають прихисток і лікують.

Всеукраїнське заняття доброти для дітей старшого дошкільного віку провели в закладах освіти в різних областях України 1 березня. Ініціатором був благодійний фонд "Хеппі пау". Він опікується безпритульними тваринами в 15 регіонах України. Один із його проектів — "Уроки доброти", в рамках якого видали методичний посібник "Гуманне і відповідальне ставлення до тварин".

Зараз ви читаєте новину «Дітей навчали правильно поводитися з тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають