— Правильним харчуванням зацікавилася, коли жила в Ізраїлі. Зелень і всі види салатів і трав — дуже корисні для схуднення. Мають багато вітамінів, — розповідає 24-річна Наталія Ґабріелашвілі з Гайсина.
На своєму балконі вирощує петрушку, кріп, листя салату, руколу та базилік. Зеленню займається й на дачі.
— Почала вирощувати, бо зелені немає на ринку та полицях наших маркетів. Уперше спробувала посадити все прямо в землю на дачі, — продовжує Наталія. — На жаль, нічого не вийшло. Бо я мало знала про те, що любить зелень. Перерила інтернет і спробувала знову. Насіння, розсаду та добрива купую у спеціальному магазині.
Петрушка та кріп — для початківців, їх найлегше посадити. Кожну рослину вирощую в окремих горщиках. Зелень потрібно поливати водою, в якій варились яйця. Така багата органічним кальцієм від шкарлупи яєць.
Рослини потребують сонця. Поливають їх уранці та ввечері.
— Щодня оглядаю розсади, розпушую ґрунт та ставлю настоюватися воду для поливання на наступний день, — веде далі Наталія. — При посадці листя салату маленькі зернята не опускаю глибоко в землю, а тільки ледь присипаю ґрунтом. Вони дуже швидко ростуть і особливого догляду не потребують. Ґрунт, де росте базилік, обов'язково потрібно удобрювати. Зернята шпинату спочатку вимочую, потім сушу. Тільки тоді висаджую неглибоко в землю.
Рукола — наймодніша із зелені останнім часом. Зернятка потрібно садити на глибину до півтора сантиметрів. Дуже люблять вологу.
За фахом дівчина — вчитель історії України. Зараз живе в Гайсині — у декретній відпустці доглядає доньку 11- місячну Міану. Пізніше планує переїхати назад в Ізраїль до чоловіка Ніко.
Коментарі