субота, 22 грудня 2018 00:37

Юрій Пчолкін 32 роки працює кінологом

Автор: фото надане Юрієм Пчолкіним
  Юрій Пчолкін (ліворуч) тренує собаку з кличкою Санді Айшин. Поруч стоїть власник тварини Станіслав Литовченко із Черкас
Юрій Пчолкін (ліворуч) тренує собаку з кличкою Санді Айшин. Поруч стоїть власник тварини Станіслав Литовченко із Черкас

— Зараз у нашому реєстрі 31 пес різних порід. Власники пишуть заяви й отримують членський квиток кінологічної спілки України. Коштує 200 гривень, — говорить 47-річний Юрій Пчолкін. Із 1993-го очолює Гайсинське відділення кінологічної спілки на вул. Шевченка, 20А.

Місцеві кінологи тренують собак щонеділі в центральному парку.

— Ми пропонуємо власникам перелік навичок, яким можемо навчити тварин. Насамперед загально-командним. Згодом — захисно-караульним і пошуковим, — продовжує Юрій Вікторович. — Якщо собака все засвоїв, то може брати участь у змаганнях.

Опікуємося і здоров'ям тварин. Маємо ветеринарів Володимира Самаруха, Сергія Когута, Сергія Трохименка.

Юрій Пчолкін — кінолог із 32-річним стажем. Є членом міжнародної кінологічної федерації. Має дозвіл на навчання собак захищати господарів і житло.

— Починав працювати на громадських засадах, — каже Юрій Вікторович. — А у 1990-х вирішили створити повноцінну спілку, бо підібралася хороша команда. Маємо всі документи роботу. Мої працівники нині — подружжя Міщенків і Циганенків. Роблять це не на зарплату, бо на громадських засадах. Але віддані цій справі.

Юрій Пчолкін тримає 3-річну німецьку вівчарку. За паспортом її повне ім'я — Гресі Софіївська земля. Неодноразово перемагала на змаганнях в Україні й за кордоном. Має родовід.

Послуги із дресування собак у райцентрі надає і кінолог Володимир Поворознюк, 57 років. Однак справу не афішує, бо не має відповідних документів для роботи.

У Гайсині тримають багато собак порід хаскі, тибетський мастиф, самоїд, доберман, чау-чау, такса, шпіц. Серед вівчарок найпоширеніші — бельгійська, німецька та східно-європейська.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Пчолкін 32 роки працює кінологом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають