понеділок, 29 березня 2010 14:56

Очевидець розповів, як стався жахливий теракт в метро (ВІДЕО)

Очевидець розповів, як стався жахливий теракт в метро (ВІДЕО)

Очевидець теракту в московскому метро Роман, який не захотів називати свого прізвища ЗМІ, їхав тому самому поїзді, який другим вибухнув на станції метро "Парк культури" в Москві. Він розповів, що відбувалося на станції в перші хвилини після вибуху.

"Я їхав в останньому вагоні складу. А вибух був десь на початку - чи то в першому, чи то у другому вагоні, не можу сказати точно. Наш склад їхав з постійними перервами. На кожній станції він довго стояв, нам оголошували, що поїзд відправиться через стільки-то хвилин. У вагонах було битком народу. Напевно, це було з-за першого вибуху на "Луб"янці". Але я тоді не знав про нього", - розповів свідок.

Роман розповів, що на станції метро "Парк культури" пасажирам оголосили, що потяг далі не піде. Попросили звільнити вагони. На платформі почалася якась метушня, нездорове пожвавлення.

Міліціонери бігали з витріщеними очима

"Потім пролунав легкий хлопок. Я насторожився, подумав, що хтось стріляє з травматичного пістолета. Потім, коли пішов дим, все стало ясно", - згадує чоловік.

На запитання, чи була паніка на станції, Роман розповів, що всі "виходили дуже спокійно".

"Якщо хтось починав штовхатися або пхатися, всі один одному говорили: "Давайте не будемо панікувати, а то буде ще гірше". Однак коли піднімався по ескалатору, почув десь внизу такі коментарі: "Так, почалася паніка". Народ внизу почав шуміти", - розповів свідок.

Також Роман розповів, як після вибуху на станції "бігали міліціонери з витріщеними очима".

"Вони говорили один з одним по мобільних телефонах, на нас ніхто не звертав уваги. Склалося відчуття, що вони самі не розуміли, що потрібно робити. Ми самостійно вибиралися з метро, нам ніхто не вказував напрямів для виходу. Чергова по станції не робила ніяких оголошень", - згадує він.

Після виходу з метро Роман зателефонував родичам, сказав, що в нього все нормально і попрямував на роботу.

Інший очевидець заявив, що на "Парку культури" перед вибухом всіх пасажирів просили вийти з вагонів.

За матеріалами GZT

Зараз ви читаєте новину «Очевидець розповів, як стався жахливий теракт в метро (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути