пʼятниця, 23 січня 2009 16:27

У Бельгії психопат зарізав 2 дітей у дитсадку, 13 поранив

У Бельгії психопат зарізав 2 дітей у дитсадку, 13 поранив

Бельгійська поліція заарештувала психопата, який влаштував криваву різанину в одному з дитячих садів. У результаті постраждали 13 дітей, двоє з яких померли. Також загинула одна доросла людина, а троє отримали поранення, рятуючи малюків.

Трагедія розігралася у фламандському місті Дендермонд, розташованому всього за 30 кілометрів на захід від столиці Бельгії. Там озброєний ножем чоловік увірвався в один з дитячих садочків.

Поліція вже затримала злочинця

За попередніми даними, зловмисник убив одного дорослого і двох дітей. Ще 11 малюків було поранено, повідомляє AFP з посиланням на міського прокурора Крістіана Дюфура. Принаймні двоє потерпілих знаходяться у важкому стані.

Про загиблих також відомо, що двоє з них померли на місці, а одна дитина померла пізніше від ран, повідомив головний лікар місцевої лікарні Пітер Клеманс.

"Хлопець просто звихнувся", - прокоментував скоєне злочинцем заступник мера Тео Янсенс. Він додав, що троє дорослих, які вижили, намагалися своїми тілами затулити дітей від маніяка і отримали множинні рани.

"Кров була всюди. Це була неймовірна справжня різанина", - додав чиновник.

Раніше повідомлялося, що нападаючому вдалося втекти. Проте поліція вже затримала злочинця, передає Reuters. На вигляд йому близько 30 років, причому його обличчя було розфарбоване білою фарбою з чорними розводами навколо очей. Поліцейські говорять, що це психічно хвора людина.

За інформацією з місця трагедії, вбивця намагався виїхати з місця злочину на велосипеді. Він має високий зріст і худорляву статуру. Колір волосся передбачуваного злочинця - рудий.

Згідно версії поліції, чоловік увірвався в ясла в районі 10 години ранку. Працівники установи самі відкрили йому двері після того, як відвідувач висловив бажання запитати їх про щось. Замість розмови маніяк відразу вихопив ніж і кинувся вгору різати дітей. Першими його жертвами стали три дитини, яких ніхто не встиг захистити. Всього ж в той момент на поверсі знаходилося 18 малюків у віці від трьох до шести років.

Працівники установи самі відкрили йому двері

Потім злочинець піднявся вище і кривавий жах повторився знов. Маніяк безладно завдавав ударів всім присутнім. А потім він також раптово припинив різанину і кинувся бігти.

Поліція негайно блокувала місто і почала розшук маніяка, тоді як більше десяти машин швидкої допомоги розвозили поранених по лікарнях. Оперативні дії поліцейських дозволили затримати психопата, хоча він встиг від"їхати від місця трагедії на декілька кілометрів.

Персонал ясел глибоко шокований, як сказав мер міста Піт Безе.

На місце трагедії прибув глава МВС Бельгії. Подія шокувала жителів маленького містечка. Всім хто має потребу, психологи надають допомогу, повідомляє NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У Бельгії психопат зарізав 2 дітей у дитсадку, 13 поранив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути