понеділок, 22 грудня 2008 10:11

Обама завершив формування кабінету міністрів

Барак Обама завершив формування нового кабінету міністрів. Увечері в п"ятницю, як повідомив телеканал FOXNews, були офіційно представлені майбутні міністри праці і транспорту. В суботу Обама відправився на Гаваї, де проведе останню перед вступом на посади відпустку.

Як було заздалегідь відомо, на пост міністра праці новий американський лідер висунув Хілду Соліс (Hilda Solis) - члена Палати представників від штату Каліфорнія. Соліс відома як активний прихильник профспілок. Міністром праці призначений конгресмен від Ілінойса Рей Лахуд (Ray Lahood). Він стане одним з двох - разом з главою Пентагону Робертом Гейтсом - міністрів-республіканців в кабінеті демократа Обами.

Представляючи нових призначенців, Обама оголосив, що їм належить грати ключову роль в реалізації плану з відновлення американської економіки і забезпечити створення 2,5 мільйона нових робочих місць. Окрім Соліс і Лахуда, новообраний президент також представив майбутнього торгового представника США і керівника Управління малого бізнесу - ці пости займуть відповідно колишній мер Далласа Рон Керк (Ron Kirk) і фінансист Карен Міллс (Karen Mills).

Пізніше, перед від"їздом Обами на відпочинок в суботу, було офіційно оголошено про призначення провідних радників Обами з питаннь охорони навколишнього середовища: ними стали учені і борці з глобальним потеплінням Джон Холдрен (John Holdren) і Джейн Любченко (Jane Lubchenco). На Гаваях - в своєму рідному штаті - Обама в цілому проведе 12 днів. В ході відпустки він продовжить займатися справами перехідної адміністрації. Інавгурація Обами і його напарника Джо Байдена, який стане віце-президентом, відбудеться у Вашингтоні 20 січня, сообщает Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Обама завершив формування кабінету міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути