неділя, 21 грудня 2008 12:47

Ющенко: Тимошенко поставила себе в опозицію до народу

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що прем`єр-міністр Юлія Тимошенко своїми останніми заявами та звинуваченнями фактично поставила себе в опозицію до українського народу та держави.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це Президент сказав в інтерв`ю телеканалу "Інтер".

"Сьогодні проблема не у моїх стосунках з цією леді. Вона оголосила опозицію нації, державі", - сказав Президент.

Глава держави нагадав, що відповідно до Конституції, саме прем`єр-міністр та уряд відповідають за формування самостійної економічної та фінансової політики держави - натомість сьогодні Тимошенко намагається "вмити руки" та перекласти відповідальність на інших.

"Ситуація, безумовно, давно вийшла з-під контролю прем`єр-міністра, - сказав Ющенко. - ... Але сьогодні вже наступає момент просто відповідальності. Хто буде відповідати за інфляцію 22%? Зовнішня криза? Криза у нас сидить на Грушевського, на сьомому поверсі, в кабінеті прем`єр-міністра".

Водночас Президент підкреслив, що прем`єр-міністр, безумовно, буде відповідати за ту політику, яку вона проводила протягом року.

"Переконаний, прем`єр-міністр сьогодні адекватно не може оцінювати економічні процеси та соціальні... Переконаний, разом із здоровими силами парламенту треба формувати сьогодні нові основи, засади і робити окремий план дій", - сказав також глава держави.

За даними прес-служби Президента, повна версія інтерв`ю глави держави про кроки, які він вважає необхідними для стабілізації ситуації в країні, вийде в ефір телеканалу "Інтер" сьогодні о 20.00 у програмі "Підсумки тижня".

Як повідомляв УНІАН, 20 грудня Тимошенко заявила, що не має наміру бути учасником нинішньої владної команди, і переходить в опозицію до Президента України Віктора Ющенка.

"Я чітко заявляю, що я перебуваю в опозиції до таких урядовців, як Президент України, голова Національного банку, до всіх злочинних угруповань, які їх оточують. Я буду разом із країною, разом із народом України, боротися за те, щоб в Україні таких явищ (спекулятивної девальвації гривні) не було", - сказала Тимошенко.

Прем`єр також висловила жаль у зв`язку з тим, що під час президентських виборів 2004 року підтримала кандидатуру Ющенка як порядної і чесної людини.

На думку Тимошенко, тільки публічне оприлюднення інформації про такі афери дозволить Україні очиститися від таких людей. "Мовчання – це практично співучасть в усіх цих процесах. Я співучасником таких речей не буду", - заявила вона.

Тимошенко підкреслила, що тільки завдяки її діям і публічним заявам ситуація на валютному ринку країни почала стабілізуватися.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко: Тимошенко поставила себе в опозицію до народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути