субота, 25 жовтня 2008 15:09

Переговори зі звільнення "Фаїни" знаходяться у вирішальній стадії

Переговори зі звільнення "Фаїни" знаходяться у вирішальній стадії
У переговорах з піратами Сомалі щодо звільнення судна "Фаїна" наступила вирішальна стадія. Про це в ексклюзивному інтерв"ю "5 каналу" заявила Уповноважений з прав людини ВР Ніна Карпачева.

Рівно місяць тому судно "Фаїна" з українським екіпажем на борту потрапило в полон до піратів Сомалі. Зараз Н.Карпачева знаходиться в Кенії, де бере участь в переговорному процесі. За її словами, сторонам вдалося вирішити питання постачання на судно харчових продуктів і питної води. Проте, по словах Карпочової, нічого окрім цукру, масла, сухого молока і спагеті придбати не вдалося.

Сторони зуміли привернути до переговорів раду старійшин місцевого племені, до якого належать пірати. Дипломати сподіваються, що вони зможуть переконати розбійників, більшості з яких по 18-20 років, відпустити заручників і здатися.

Н.Карпачова заявила, що під час її зустрічі з Послом Сомалі в Кенії, Мухаммедом Алі-Нуром, "він завірив мене, що пірати ніколи не вбивають команду, і ніколи не захоплюють вантаж. Жодного разу такого випадку не було. Я сподіваюся на позитивне завершення переговорного процесу і звільнення екіпажа судна "Фаїна"Є, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Переговори зі звільнення "Фаїни" знаходяться у вирішальній стадії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути