пʼятниця, 29 лютого 2008 08:00

США займають перше місце за кількістю ув"язнених

Сполучені Штати посідають перше місце в світі за кількістю ув"язнених. Про це свідчить оприлюднена в четвер нова доповідь, яка була підготовлена американським неурядовим дослідницьким Центром П"ю.

Згідно зібраній ним статистиці, в США станом на початок поточного року в ув"язненні перебували 2,319 млн осіб. Натомість у Китаї, чисельність населення якого набагато вища, ніж у США, цей показник був рівний 1,5 млн осіб.

Відповідно до висновків авторів доповіді, основних чинників, що призводять до того, що США лідирують за числом ув"язнених, є суворість місцевого законодавства, гострота проблеми наркоманії в країні, високий рівень злочинності.

При цьому укладачі документа вказують, що, за їх висновками, утримання в ув"язненні рекордно високої кількості людей в Сполучених Штатах "не має чітко вираженого впливу ні на запобігання рецидивізму, ні на скорочення рівня злочинності в цілому", передає ИТАР-ТАСС.

Як наголошується в доповіді, в минулому році на утримання пенітенціарної системи в США було витрачено понад 49 млрд доларів. У 1987 році на ці ж цілі було асигновано приблизно 11 млрд доларів. Кількість ув"язнених у США за це двадцятиріччя практично потроїлася, підкреслює Центр П"ю, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «США займають перше місце за кількістю ув"язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути