понеділок, 21 червня 2021 15:22

Вперше в історії: шведські депутати винесли вотум недовіри прем'єру

Вперше в історії: шведські депутати винесли вотум недовіри прем'єру
Шведському прем'єр-міністру Стефану Левену винесли вотум недовіри. Фото: Reuters

Вперше в історії шведський парламент висловив недовіру прем'єр-міністру країни Стефану Левену.

Це сталося на засіданні в понеділок, 21 червня. Вотум недовіри підтримав 181 з 349 депутатів, 109 - проти, повідомляє SVT.

Як зазначається, з ініціативою вотуму недовіри окремо виступили Ліва партія і крайні праві Шведські демократи. Проти прем'єра в парламенті проголосували також Християнсько-демократична і Помірна коаліційна партії.

Шведський парламент з 1974 року одинадцять разів голосував за вотуму недовіри і завжди негативно. Таким чином Левен став першим прем'єром країни, якому оголосили недовіру. Тепер прем'яру доведеться або піти у відставку, або оголосити позачергові вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у Вірменії: ЦВК назвала переможців

Основа причина вотуму недовіри - наміри уряду дозволити орендодавцям вільно встановлювати орендну плату за квартири в новобудовах.

У Страсбурзі сьогодні, 21 червня, починається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Серед іншого – говоритимуть про Україну.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в історії: шведські депутати винесли вотум недовіри прем'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі