субота, 06 січня 2018 12:01

Велика Британія відмовилася від безвізу з Україною

  Ми очікуємо належного розслідування цього факту, щоб переконатися в тому, що процес видачі віз в Україні захищений і безпечний - Джудіт Гоф. Фото: новий час
Ми очікуємо належного розслідування цього факту, щоб переконатися в тому, що процес видачі віз в Україні захищений і безпечний - Джудіт Гоф. Фото: новий час

Велика Британія поки не бачить можливостей для візової лібералізації з Україною найближчим часом, заявила посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф в інтерв'ю "Новому времени".

За її словами, це питання ускладнене недавнім прецедентом, коли паспорт громадянина України незаконно отримав громадянин іншої держави - той самий, який стріляв у чеченських добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву.

"Ми тепер чекаємо належного розслідування цього факту, щоб переконатися у тому, що процес видачі віз в Україні захищений і безпечний. Оскільки в іншому випадку лібералізація загрожує Великій Британії і безпеці її громадян", - заявила вона.

Відразу ж після першого замаху на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву в Києві, яке відбулося 1 червня, нардеп від Народного фронту і член колегії МВС Антон Геращенко заявляв, що кілер, який напав на них, отримав українські документи в лютому 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ключовим питанням для нас є Україна" - держсекретар США

Добровольця батальйону "Київ-2" Аміну Окуєву застрелили у селищі Глеваха Васильківського району на Київщині. Автомобіль, за кермом якого був її чоловік Адам Осмаєв, на залізничному переїзді з кущів обстріляли невідомі. В Аміну влучили шість куль, одна - в голову. Її поховали в Дніпрі - поряд із могилою комбата Іси Мунаєва. Таким був її заповіт.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія відмовилася від безвізу з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі